Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ebka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2015 9:42 pm Temat postu: ostry ból szyi po lewej stronie |
|
|
Dzień dobry,
prawie tydzień temu w ciągu dnia zauważyłam, że pobolewa mnie szyja po lewej stronie z boku. Ból pojawiał się tylko przy podnoszeniu głowy w góre do przodu. Następnego dnia zaczęło mnie boleć przy obracaniu głowy w prawo. W czwartek bolało już w sposób ciągły, cały czas, do tego stopnia, że musiałam wziąć tabletkę przeciwbólową, która usunęła ból ciągły, ale przy poruszaniu dolegliwości w dalszym ciągu występowały. Ból ma charakter intensywny, podobny w nasileniu do skurczu, promieniuje do spodu głowy i w dól także, do ramienia. Przyczyną na pewno nie jest uraz czy przeziębienie. Lekarz przepisał mi lek przeciwzapalny Xefo Rapid, ale pomaga tylko doraźnie. Ból cały czas powraca w takim samym nasileniu. Co to może być? Czy to kiedyś minie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mloda-mama
|
Wysłany: Sro Wrz 02, 2015 1:46 am Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście może to być jakieś zapalanie. Nie napisałeś z czego ono może wynikać? Wykonywałaś jakieś ćwiczenia czy intensywny wysiłek? Na takie rzeczy można spróbować rozgrzewać np. kremem Dip Hot. Wtedy z takiego miejsca szybciej znika stan zapalny.
Oby to nie było zwyrodnienie jakieś. Ale chyba jesteś za młoda na takie sprawy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KapitanAlfa
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2015 12:03 pm Temat postu: |
|
|
A byłaś z tym w ogóle u lekarza? Myślę, że powinien to zobaczyć. Jeśli okaże się, że nie jest to nic poważnego(czego ci oczywiście życzę) i zaleci ci jakieś smarowidło to tak jak mloda-mama wyzej napisała - dip hot może ci ulżyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mloda-mama
|
Wysłany: Nie Wrz 06, 2015 9:26 pm Temat postu: |
|
|
mnie teraz się piątek przysnęło na kanapie i obudziłam się ze strasznym bólem karku. No i przypomina to trochę to co pisałaś. Dałam krem na rozgrzanie i jak ręką odjęło. Naciągnięcie jak nic. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|