Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
magda500
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 10:05 pm Temat postu: palec dziecka |
|
|
pare dni temu zauwazylismy ze nasza 17miesięczna córeczka ma cały czas zgięty kciu nie jest w stanie go wyprostować. kiedys po chwilowym "masazu" wykonanym przezemnie wyprostowala go . Czy w takim przypadku potrzebna jest operacja i jak wyglada u takiego dziecka
----edited by emilka----
temat przeniosłam do działu "Dziecko" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Madelajn
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 11:28 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście po pierwsze należy udać się z dzieckiem do lekarza. Prawdopodobnie doszło do przykurczu, którego początek mógł rozwijać się już w trakcie życia płodowego. Myślę, że to nic strasznego i że rehabilitacje na pewno pomogą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
magda500
|
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 1:06 pm Temat postu: |
|
|
bylismy z nia u lekarza ale kazal odrazu na operacje . dostalismy adres lekarza prywatnie i jedzeimy tam majc nadzieje ze unikniemy operacji termin mamay na srode, ale tak bardzo sie o nia boimy , ze te pare dni do środy to dla nas wiecznosc. dziekuje pani bardzo za dodanie mi otuchy, bo nie spimy po nocach caly czas myslimy o niej. bedac w ciazy jak bylismy na usg lekarz smial sie ze ona ma zacisniete piastki tak jak mama bo ja caly czas nosze zacisniete piesci. na 80 procenatach zdjec ma palec zgiety tylko na niektorych jest prosty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Madelajn
|
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 2:36 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie , tym bardziej jak mała miała w brzuszku zaciśnięte dłonie dobrze, ze Państwo idą prywatnie do lekarza. Myślę, że niezbędna jest kolejna konsultacja..a nie od razu skierowanie na operacje. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
barbara123
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 1:01 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem czy temat jeszcze aktualny. z tego co piszesz to raczej rehabilitacja, masaż bo jednak wyprostowała palec. Polecana byłaby wizyta u lekarza rehabilitacji i ortopedy. Dużo znajdziesz na forum wady dłoni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|