Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
caprio Gość
|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 12:56 pm Temat postu: palenie a okres... |
|
|
czy palenie tytoniu moze jakos negatywnie wplynac na regularna menstruacje? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 2:24 pm Temat postu: |
|
|
Może a nie musi. To jest loteria. Jezeli zaczynasz palić to w tedy mogą nastąpić jakieś przesunięcia chodz wcale nie muszą To bardzo indywidualna sprawa. Z tego co mi wiadomo to nie odnotowano jeszcze przypadku aby to palenie tytoniu spowodowało jakieś poważne zmiany w krótkim czasie. Oczywiście że substancje znajdujące sie w papierosie wpływaja na organizm więc zarówno na płodność. Ale nie dzieje sie to szybko, to proces kilku a często też kilkunasto letni. Poprostu nowe substancje (niezbyt zdrowe jakw szyscy wiemy) mogą wpłynąć na organizm i nie co poprzeszkadzać. Dopiero długotrwałe palenie może spowodować jakieś poważne zaklucenia w cyklu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sty 01, 2006 2:13 pm Temat postu: Re: palenie a okres... |
|
|
caprio napisał: | czy palenie tytoniu moze jakos negatywnie wplynac na regularna menstruacje? |
Wątpie, choć wydaje mi się że to zależy od organizmu..
Dawniej bardzo dużo paliłam, a i tak występowała u mnie regularna menstruacja.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylwia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 12:44 am Temat postu: |
|
|
Jeżeli kobieta zaczyna palić, może to wpłynąć jakoś na cykl np. na przesunięcie miesiączki, ale jeżeli pali się już nałogowo to raczej nie ma żadnych zmian dotyczących rzecz jasna miesiączki, ale przypominam, że palenie bardzo negatywnie odbija się na zdrowiu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|