Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Olgaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2014 3:09 pm Temat postu: Pękające naczynia krwionośne |
|
|
Ktoś ma jakiś cudowny pomysł na zmniejszenie popękanych naczynek, bądź na ich zapobieganie? Jakieś domowe sposoby? A ktoś może z jakiegoś zabiegu jest zadowolony? Laseroterapia? Skleroterapia itp? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pasta
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2014 11:56 am Temat postu: |
|
|
Po pierwszy to oczywiście witaminki Głównie C, któe można znaleźć w owocach i warzywach, przykładowo pomarańczy czy marchewki
Ciekawym sposobem jest też Gotu kola:
http://www.biomedical.pl/rosliny/gotu+kola+centella+asiatica_38/
Roślina ta zawiera flawonoidy, które powiększają tonus mięśnia sercowego. Regularne stosowanie Gotu Koli redukuje powstawanie żylaków i blizny. Działa przeciwobrzękowo, poprawia czynności naczyń włosowatych. Wygładza skórę i poprawia jej nawodnienie. Nie wolno stosować jej podczas ciąży!!! Może powodować poronienie, a to bardzo ważne.
Ewentualnie można spróbować jeszcze jakiś zabieg. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
motylek 1988
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2015 12:12 am Temat postu: |
|
|
Mi lekarz kazał zaakceptować te popękane naczynia, Stwierdził, że ktoś z rodziny mnie tym "poczęstował", ze to moja przypadłość i muszę się z nią pogodzić..... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JacekJacek
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2015 4:43 pm Temat postu: |
|
|
Witaminki nic nie dają. Tylko świat farmaceustyczny nas nim karmi coraz lepiej!!! Pełno reklam i badziewnych leków, gdzie jednych koszt 50 zł a odpowiednik nawet 7 zł potrawi kosztować./ Przykład miałem wczoraj, gdzie tabletki na serce leżały w aptece na ladzie w promocji a tego typu reklamowane non stop w tv ponad 50 zł. Jakieś wnioski? Same się nasuwają. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anna877
|
Wysłany: Pią Sty 16, 2015 7:40 am Temat postu: |
|
|
Lekarz rodzinny powiedział , że wiek robi swoje. Prostak... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olenka22
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2015 9:08 pm Temat postu: |
|
|
Ja uważam że witamina C i aktywność fizyczna bardzo dobrze wpływają na zapobieganie powstałym naczyniom krwionośnym.
Witamina C wspomaga wytworzyć dużą ilość kolagenu przez co ścianki naczyń są bardzo elastyczne i wytrzymałe. Oprócz witamin można zażywać rutinoscorbin. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kirek Spamer
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Nie Lip 05, 2015 12:40 pm Temat postu: Re: Pękające naczynia krwionośne |
|
|
Olgaaa napisał: | Ktoś ma jakiś cudowny pomysł na zmniejszenie popękanych naczynek, bądź na ich zapobieganie? Jakieś domowe sposoby? A ktoś może z jakiegoś zabiegu jest zadowolony? Laseroterapia? Skleroterapia itp? |
Jest kilka sposobów ogólnie dość pozytywne recenzje ma skleroterapia, ale to czy ktoś się kwalfikuje czy nie to powinien ocenić lekarz. Żylaki w gruncie rzeczy można skutecznie wyleczyć o ile podejdzie się do tematu w odpowiedni sposób. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
attane
|
Wysłany: Sob Gru 26, 2015 12:35 pm Temat postu: |
|
|
słyszałam, że raczej laser jest skuteczniejszy, ale jeszcze nie zdecydowałam się na zabieg, podobno te suplementy diety to ciula dają :/ choć co lekarz to inna opinia na ten temat... i bądź tu mądry >.< |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|