Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Milena1986
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2012 11:34 am Temat postu: pępowina podczas ciąży |
|
|
Witam
Miałam robione wczoraj USG połówkowe, jestem w 22 tygodniu ciąży i wyniki są prawidłowe z tym że lekarz w uwagach stwierdził : brak skrętów pępowiny tzn że pępowina nie jest skręcona nie wytłumaczył mi co to oznacza bo sam za bardzo nie wiedział jutro wybieram się do innego lekarza. Trochę się martwię i czy ktoś miał bądź zna taki przypadek?? Czy przez ten brak skrętów mogą być jakieś powikłania z dzieckiem??? z góry dziękuje za pomoc i odpowiedź
Milena |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Patrycja45
|
Wysłany: Sob Maj 25, 2013 10:14 am Temat postu: odp |
|
|
W sumie to pierwszy raz słyszę o czymś takim, ale myślę, ze jeśli lekarz NIC nie powiedział, to znak, że nie jest źle, bo tak to na pewno by Cię o tym poimformował |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Patiii
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 12:31 am Temat postu: witam |
|
|
Nie jest to groźne. naprawdę jest setki takich przypadków . Więc spokojnie.
Dokładnie brak skrętów oznacza, że naczynia pępowinowe przebiegają prosto a nie są skręcone przez dany odcinek sznura pępowinowego.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KamilBSW
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2014 10:24 am Temat postu: |
|
|
Dokładnie, to jest niegroźne. Moja żona miała tak samo i lekarz mówił, że takie coś się zdarza i nie będzie przez to żadnych komplikacji. Nie masz się o co martwić ^^ Również poszukiwałem na forach tego zjawiska i wszędzie słyszałem tą samą opinie jako iż nie wierze w tych internetowych specjalistów poszedłem z żoną do lekarza i w zasadzie nic nowego się nie dowiedziałem na temat braku skrętów, to samo co pisali w internecie. Wiec masz sprawdzone info |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|