Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 8:40 am Temat postu: piekacy bol w odcinku ledzwiowym!!
Od tygodnia borykam się z dziwnym bólem w okolicy lędźwi. Tak jakby nie same lędźwie tylko nad samymi pośladkami. Ból ten jest piękący, tępy:(. Ból pojawił się nagle, nasila się gdy stoję i chodzę, po dłuższym siedzeniu(pracuje w biurze) boli również mocno. Od wczoraj mam rewolucje w żołądku. Do tego boli mnie podbrzusze:(. Rodzinny przepisał mi dicloberl retard 1x1. Po tygodniu jeśli nie przejdzie mam wrócić do niej. I właśnie boli bardziej.Najlepiej się czuję jak leże.
Powrót do góry
agne8190
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 1:52 pm Temat postu:
No ja także mam takie objawy. Ból jest spowodowany właśnie nieodpowiednią pozycją w której ustawiasz swój kręgosłup. W wyniku nadmiernego siedzenia lub braku ruchu co idzie na równi kręgi mogą się minimalnie opuszczać i to się stało np u mnie ( też prowadziłam siedzący tryb życia) U mnie stało się to na tyle powazne że kręg obniżył się o 2 cm. Uciska mi na nerw i doskierwam bólu.
Najlepiej to zacząć regularnie chodzić na basen, nic tak nie poprawia naszego kręgosłupa jak parę rundek w basenie zwłaszcza że mamy idealną pogodę na tego typu rozrywkę. _________________ Aguś
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Neurologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1