Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Hanka Gość
|
Wysłany: Nie Sty 15, 2006 5:04 pm Temat postu: Pieluszki |
|
|
Mam pewien problem, mianowicie chodzi mi o kwestię pieluszek dla dziecka. Które będą lepsze, czy tradycyjne tetrowe, czy może pampersy? Chciałabym znać wszystkie za i przeciw. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2006 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Warto jest stosować pieluszki tetrowe i pampersy na przemian.Tetrę mozemy stosować w domu,w ciągu dnia,natomiast w nocy pampersy,wtedy dziecko spokojnie śpi Pampersy sa również rewelacyjne,gdy wybieramy sie do kogoś z wizytą,do lekarza,na dłuższy spacer,czy w podróż.Plusem pieluszek tetrowych jest to,że dziecko czuje kiedy zrobiło siku,więc szybciej można w nim wykształcić "odruch wołania" i szybciej staje sie samodzielne pod tym względem.Minus,to np.ciągłe przebieranie ubranek,podrażnienia na skutek kontaktu skóry z moczem.
Pampersów nie powinno się podobno zakładać chłopcom,gdyż pochłoniety przez pieluszkę ciepły mocz może powodować przegrzewanie jąderek i w przyszłości bezpłodność.Pozdrawiam i przepraszam,że tak długo czekałaś na odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nees
|
Wysłany: Sro Mar 22, 2006 1:23 pm Temat postu: |
|
|
Póki dziecko jest małe stosuj pampersy- będziesz mogła trochę odpocząć a nie prać, gotować, prasować i tak w kółko. Małe dziecko bardzo często siusia także sama rozumieszAle oczywiście wietrz dziecku pupkę i zakładaj czasami tetrę.
Pieluszek tetrowych najlepiej zacząć używać kiedy chesz dziecko oduczyć robienia w pampersiaka, wtedy czuje że ma mokro i uczy się różnicy między sucho i mokro.
A co do odparzeń to dziecko może się ich nabawić i w tetrze i w pampersie, trzeba po prostu często zmieniać pieluszki i dbać o dupcie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Pamiętajcie, że właśnie puki dziecko jest małe lekarze zalecają pieluszki tetrowe ze względu na kształtujce się biodra. Noworodek musi być pod kontrolą lekarza. _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 10:00 pm Temat postu: |
|
|
ja od samego początku kożystam z pampersów - tetra służy jako ściereczka.
Aby zniwelować wady miednicy nosiłam małą na biodrze - problemów nie było żadnych.
Koszt jednych i drógch to ten sam wydatek a pampersy są wygodniejsze - brak prania,prasowania |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 2:46 pm Temat postu: |
|
|
Agusia 39 ile twoja dzidzia ma miesiecy?latek?bo nie zauwazyłam albo nie było napisane w jakim wieku jest:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 6:57 pm Temat postu: |
|
|
w podpisie jest suwaczek
mała ma 9 miesięcy i 2 dni dzisjaj |
|
Powrót do góry |
|
|
|
brytka
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 8:42 pm Temat postu: |
|
|
przez pierwsze 3 tyg stosowalam pampersy gdyz pieluszki tetrowe ocieraly pepuszek mojego dziecka,no i w tym czasie sobie odpoczelam i doszlam do sil.Natomiast gdy tylko pepuszek odpadl zaczelam w dzien stosowac pieluszki z tetry a w nocy pampersy oraz wtedy kiedy szlam na spacer z malenstwem albo gdy ktos odwiedzal nas.Rade uzywac na przemian gdyz kladzenie dziecku po dwie pieluszki tetrowe sprawia ze bedzie mialo zdrowe bioderka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 12:52 am Temat postu: |
|
|
Moj synek ma prawie 16 m-cy i od poczatku stosuje pampersy,nawet na chwile nie zalozylal Mu tetry i bioderka sa w jak najlepszym porzadku.Poza tym dostalam dokladne instrukcje od ortopedy jak nosic dziecko,aby dobrze wplywalo na kszlatl bioderek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 10:12 am Temat postu: |
|
|
u nas tez bioderka są ok - a tetre używamy tylko do wytarcia buźki po obiadku |