Wysłany: Sob Maj 26, 2007 12:14 am Temat postu: pieprzyk
mam problem. od urodzenia mam pieprzyka w pępku dość dużego i czarnego. od jakiegoś czasu zauważyłam że zeszła mi ta czarna "powłoczka" z pieprzyka. czy jest to groźne? trzeba dodać także iż maiałam przekłówany pępek i kolczyk mógł podrażnić pieprzyk... proszę o rade czy to jest normalne i czy mam zgłosić się do dermatologa...?
Powrót do góry
Pinia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 9:01 am Temat postu:
Wszystkie zmiany w obrębie pieprzyków i tym podobnych znamion trzeba uważnie obsewwać i kontrolować u lekarza. Więc radzę udać sie do
derematologa.
Nie mogę tylko pojąć, że nikt Tobie nie wybił z głowy przekłucia pępka skoro masz tam pieprzyka. Lekarz zapewne załamał by ręce. To jest ogromna ingerencja wewnątrz znamiona więc .... leć do lekarze czym prędzej, oby nie było za późno!
Powrót do góry
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 4:56 pm Temat postu:
Zgadzam się z poprzedniczką. Wszystkie znamiona, zwłaszcza większe, o nieregularnym kształcie lub zmieniające barwę powinny być pod kontrolą lekarza... Nie wolno ich drapać, ani podrażniać, nie mówiąc już o przekłuwaniu... _________________ I'm your little butterfly...
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Dermatologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1