Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
edytka
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 9:16 am Temat postu: Piersi w ciąży |
|
|
Witam to znów ja Mam jeszcze pytanko dotyczące piersi, bo zauważyłam, że wcale mi sie one nie powiększają, z początku ciąży może i troszeczke urosły (mam rozstępy) ale teraz wróciły do poprzedniego stanu i nie wiem co to oznacza. Czy ja nie będę mogła karmić piersią? Czytałam że piersi w ciąży sie znacznie powiększają, a ja nadal mam takie jak miałam (czyli malutkie) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 9:40 am Temat postu: |
|
|
nie no to nie ma reguly niektorym kobiety znacznie sie powiekszaja innym znowu prawie wcale... jak urodzisz i przystawia ci dziecko do piersi i zacznie ssac wtedy pujdzie impuls do mozgu i mleko zacznie leciec i wtedy dopiero bedzie wiadomo czy masz mleko , czy jest go za malo , czy dziecko dobrze ssie itp.
a teraz leci ci czasem siara?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edytka
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 12:56 pm Temat postu: |
|
|
nic mi nie leci |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 2:56 pm Temat postu: |
|
|
hmm.... nawet przy ucisku?? to by byl dobry znak ale jak nie ma tego to tez nie mzona panikowac, podkreslam ze kazda kobieta jets inna i jej organizm inaczej reaguje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edytka
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 6:26 pm Temat postu: |
|
|
nawet przy ucisku nic... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 7:08 pm Temat postu: |
|
|
czasem po porodzie zaczyna leciec wiec nie panikuj za wczasu . pzdr. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 10:55 pm Temat postu: |
|
|
Ja mialam podobny problem,bo moje piersi tez nie wiele sie powiekszyly podczas ciazy/niestety/,ale to naprawde nie ma znaczenia przy karmieniu piersia.Ja ok 8 m-ca ciazy zauwazylam ,ze podczas ucisku rzeczywiscie leci mi siara,ale po porodzie nie lecialo nic,wszystkie kobiety karmily,a ja nie mialam czym,dopiero po dwoch dniach jak polozna kazala mi zrobic oklady to wtedy pokarm sie pojawil i to nawet sporo,bo az koszule mialam mokra/samo lecialo/,ale wielkosc piersi i tak sie juz nie zmienila.Tak wiec roznie to bywa z nami kobietami.Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martitka83
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 7:32 pm Temat postu: |
|
|
U mnie w ogóle nie było nawet żadnych pobolewań przez całą ciążę.. dopiero jak urodziłam i maluch zaczął ssać.. wtedy to nie mogłam nadążyć |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edytka
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 9:08 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm no więc mam nadzieje, że pokarm będzie, szkoda tylko że te piersi nie są większe, bo szczerze mówiąc liczyłam że właśnie w ciąży z tych moich małych "guziczków" coś będzie i w końcu nie będę się wstydziła heh. Ale cóż... nie to jest najważniejsze w tej chwili. pozdrawiam i dziękuję za wszystkie odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martitka83
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 9:14 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli zaczniesz karmić to powinny powiększyć się o jakiś rozmiar.. tylko potem jak przestałam to nie było miłe, bo teraz mam brzydko pisząc " zwisy" ale nie każda kobieta to chyba ma |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|