Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
scarlett
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 8:50 pm Temat postu: Pierwsza wizyta u ginekologa |
|
|
drogie dziewczyny....
w przyszlym tygodniu wybieram sie poraz pierwszy do ginekologa.... musze przyznac, ze troche sie stresuje.... czy mozecie mi jakos pomoc,doradzic? _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama Julki Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Cze 06, 2006 6:52 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma sie czym stersowac.Nie nalerzy to co prawda do najprzyjemniejszych rzeczy,ale nie trwa dlugo.Ja rowniez sie balam.Pamietam dokladnie ta wizyte bo podczas niej dowiedzialam sie ze jestem w ciazy:).Dlatego ja ja bardzo milo wspominam.Nie martw sie ,bede trzymala kciuki.Pamietaj nie taki diabel straszny jak go mauluja:PPozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
scarlett
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto Cze 06, 2006 11:28 pm Temat postu: |
|
|
przede wszytskim dziekuje za dodawanie otuchy....
wiele osob z mojego otoczenia twierdzi, ze to nic strasznego ale mimo wszytsko ja sie stresuje....
Boje sie, ze pani doktor mnie wysmieje albo ze okaze sie ze sa jakies problemy ( np zbyt odwazne "igraszki" z partnerem mogly mi cos uszkodzic)
Ale mimo wszystko chcialabym juz rozpoczac wspolzycie a nic mnie bardziej przed ta decyzja nie blokuje niz strach przed ciaza.
pozdrawiam serdecznie _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama Julki Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 9:53 am Temat postu: |
|
|
Nie martw sie ze pani doktor Cie wysmieje.Tego jestem pewna ,ze tak nie bedzie nie od tego sa lekarze,nie maja prawa wysmiac pacjenta!Tym sie nie denerwuj!Uwazam ze dobrze ze idziesz do lekarza,lepiej teraz sie chwilke podenerwowac ta wizyta lniz niechciana ciaza.A zobaczysz juz po wizycie u ginekologa bedziesz sie z niej smiala.Ale czlowiek zazwyczaj boi sie nieznanego.Trzymam kciuki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Olka16 Gość
|
Wysłany: Pią Cze 09, 2006 6:23 pm Temat postu: |
|
|
Mnie ta wizyta dopiero czeka. Tez sie stresuje. Mam pytanie do was czy jezeli mam 16 lat to powinnam isc juz do ginekologa? i czy z mama czy moge isc sama? Prosze o odp. Pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
myskaa
|
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 12:32 am Temat postu: jak sie przygotowac do wizyty u GINEKOLOGA;< |
|
|
mam problem idę niedługo do ginekologa i nie wiem jak sie przygotować martwię sie dosłownie wszystkim jak to będzie wyglądać i w ogolę jedna wielka masakra:(:(mam pytanie czy dziewczyny powinny sie depilować przed badaniami ??<chodzi mi o krocze>
----edited by emilka----
temat został przeniesiony do odpowiedniego działu i tematu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wegetarianka
|
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 8:14 am Temat postu: |
|
|
Jakiś miesiąc temu też miałam pierwszą wizytę, więc wiem co czujesz
i uwierz, naprawdę nie ma się czego bać to przecież LEKARZ, jak kazdy inny:) zapyta Cię kiedy miałaś ostatni okres, czy miesiączkujesz regularnie, czy jest coś co Cię niepokoi, czy jesteś dziewicą, itp... Potem Cię zbada (mi nie wkładał żadnego żelastwa, tylko palce), jeśli masz jakiś szczególny problem typu bóle jajników to zrobi USG (przynajmniej tak było u mnie).
Acha, i nie musisz się tam depilować wystarczy, że się umyjesz
nie martw się, będzie dobrze! :* jesteśmy z Tobą
po wizycie napisz jak było
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 2:39 pm Temat postu: |
|
|
wegetarianka napisał: | Potem Cię zbada (mi nie wkładał żadnego żelastwa, tylko palce).
Acha, i nie musisz się tam depilować wystarczy, że się umyjesz
nie martw się, będzie dobrze! :* jesteśmy z Tobą
po wizycie napisz jak było
pozdrawiam |
palce?? ja jak poszłam 1wszy raz to normalnie mialam badanie dopochwowe i wszystko wytłumaczone co sie dzieje w danej chwili w organizmie,czy nie mam torbieli,miesniakow i takich tam,no dosłownie wszystko, a ze poszłam specjalnie ok.15 dnia cyklu to udało mi sie zobaczyc pecherzyk :].
co do depilacji- to sprawa indywidualna. ja nie czułabym sie komfortowo jesli bym nie ogolila .... yy no wiadomo .
Jesli jestes dziewica to lekarz zbada Cie przez odbyt...;/ niestety.
Jeszce moja rada: jesli jestes przy kasie- ok.50-70zł to wybierz sie prywatnie. nie ma porownania z lekarzami panstowymi, po co masz miec niemiłe wspomnienia, jak mozesz za $$ czuc sie jak ksiezniczka . powodzonka i nie boj sie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|