Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kacha01
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 7:27 pm Temat postu: Pierwszy miesiąc z tabletkami... |
|
|
Mam takie pytanie..czy skuteczność tab;letek jest optymalna jesli jest to pierwszy miesiac ich zazywania?? domyslam sie ze dodatkowo powinnam zabezpieczyc sie prezerwatywa?! i jeszcze jedno czy tabletki "diana" sa wporzadku ?! Z gory dzikeuje za odp
------edit by drapaka-----
Proszę nie pisać całego tematu posta wielkimi literami. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 7:35 pm Temat postu: |
|
|
teoretycznie tabletki są skuteczne już od połknięcia pierwszej, ale lepiej przez pierwszy miesiąc jeszcze zabezpieczać sie dodatkowo prezerwatywą.
co do diane, to kwestia organizmu. akurat te tabletki mają chyba dość sporą dawkę hormonów. ale czy są 'dobre', to dowiesz się po jakims czasie. każda dziewczyna inaczej reaguje. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziunia 23
|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 10:42 am Temat postu: |
|
|
Tabletki zaczynaja dzialac juz od pierwszej .. nie widze potrzeby zabezpiecania sie az przez pierwszy miesiac ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 3:58 pm Temat postu: |
|
|
to jest tylko teoria w praktyce bywa roznie. Np. niby tabletki "po" maja chronic do 72h a dziewczyna ktora wziela ja w 16h jest mama takze nic nigdy nie wiadomo na 100%. Lepiej uzyc dodatkowo gumek, korona z głowy nie spadnie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
bodek24
|
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 12:47 pm Temat postu: |
|
|
mi sie wydaje, ze tabletki dzialaja od pierwszej. przynajmniej ja trzymalam sie tej zasady i zawsze bylo w porzadku. jednak maja ta wade, ze co jakis czas trzeba sobie zrobic od nich przerwe, a w naszym przypadku rezultatem innych zabezpieczen jest maluszek |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 9:21 pm Temat postu: |
|
|
Witam mam takie male pytanko pierwszy miesiac przyjmuje tabletki Cilest (jestem w polowie listka) .... jestem nowicjuszka w tych sprawach a nie zabardzo mam sie kogo zapytac... zostaje mi tylko forum ... musze przyznac ze bylam zaskoczona ze nie mam skutkow ubocznych... nie liczac delikatnego bolu piersi ... o mdlosciach, plamieniach nie ma mowy... okres odrazu od pierwszej tabletki byl mniejszy choc dluzej sie "konczyl" (do 7 dni) ... jednyna rzecz mnie nie pokoi czuje takie delikatne skorcze w dole brzucha nie mam pojecia co to jest... czy jest to spowodowane tabletkami czy czyms innym. Dodam ze wystepuja one od samego poczatku brania tabletek i mam je dziennie :/ Nie sa one mocne ale denerwujace.. prosze o porade co to moze byc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 11:44 pm Temat postu: |
|
|
To przez tabletki,ja tak mialam wlasnie jak bralam cilest,najpierw mialam lekkie bole,a potem doszly jeszcze plamienia i wkoncu zrezygnowalam z tych tabsow,bo mi wogole nie sluzyly.Ale w Twoim przypadku nie musi byc tak,owszem mozesz miec na poczatku takie dolegliwosci bo to jest duza i piersza taka dawka hormonow dla organizmu.Gdyby dokuczaly Ci przy kolejnych listkach to nie zaszkodzi powiedziec lekarzowi,ale jak narazie nie masz sie co martwic. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 10:48 am Temat postu: |
|
|
dziekuje bardzo za odpowiedz zaraz mi lepiej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jovita21
|
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 12:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam! Mam pytanie. 4 dzien biore tabletki harmonet ( pierwsze opakowanie). Drugiego i trzeciego dnia miesiaczki wspolzylam ze swoim chlopakiem.Czy jest mozliwe ze doszlo do zaplodnienia? Po ilu tabletkach mozna byc spokojnym ze nie zajdzie sie w ciaze? Prosze o odpowiedz bo wariuje:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 3:57 pm Temat postu: |
|
|
jovita21
spokojnie! tabletki działają od pierwszej:)
a chłopak się spuścił w Ciebie, miałaś dni płodne:>
skąd takie obawy??
nu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|