Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 12:21 am Temat postu: |
|
|
no dobrza, ale te plamienia zaczęły się zanim zaczęłam brać te leki na pęcherz... a gdyby tabsy nie trzymały cyklu to czym to grozi? tzn jakie są tego skutki _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 1:00 am Temat postu: |
|
|
tylko dyskomfort w postaci plamień _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewakorbela1987
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 12:15 am Temat postu: Pomocy!! |
|
|
Hej mam takie pytanie bo biore tabletki antykoncepcyjne i w trakcie ich brania zaczełam plamic wiec je odstawiłam ale dzis miałam taki bul brzucha że do ubikacji zaszłam na kolanach a jak siadłam na sedesie to leciała ze mnie sama krew ze skrepami czym to jest spowodowane?? Pomocy!!
PRZECZYTAJ REGULAMIN! nie używamy do tytułowania tematów słów typu "pomocy". I następnym razem sprawdź czy nie ma na forum już pokrewnego tematu. Za nieprzestrzeganie regulaminu grozi ostrzeżenie.
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 1:42 am Temat postu: |
|
|
może to takie silne krwawienie z odstawienia? chociaż wątpię.. napisz dokładniej kiedy zaczęłaś brać tabletki, kiedy przestałaś, czy miałaś jakieś stosunki między czasie lub wcześniej, które mogłyby doprowadzić do ciąży? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewakorbela1987
|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 11:50 am Temat postu: pomocy!! |
|
|
tabletki zaczełam brac 12 stycznia i dalej powinnam ale 22 stycznia zaczełam plamic i je odstawiłam . Juz brałam te tabletki i nigdy mi sie tak nie zdarzyło zebym podczas brania zaczeła plamic
Dodano po 1 minutach:
a stosunku nie miałam juz od 1.5 miesiaca wiec czym to moze byc spowodowane?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aleksandraaa
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lip 04, 2009 8:05 am Temat postu: Plamienia podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych |
|
|
Otóz przepraszam juz z góry jesli poodbny watek został załączony..po prostu jestem zestresowana.
Otóz moj problem tkwi w tym ze jestem juz przy 5 opakowaniu tabsów.
Zwykle nie miałam krwi w śluzie podczas brania tabletek ( chodzi o plamienia).Tymczasem wziełam 12 tabletke. i od rana mam malutko krwi w sluzie az do teraz. Nadmieniam ze tabletki biore regularnie,zadnej nie opuscilam. Jaka moze byc tego przyczyna? nigdy wczesniej tak nie miałam..
Prosze o odpowiedzi..[/i]
Dodano po 13 godzinach 10 minutach:
prosze o odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Jakie bierzesz tabletki? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
69karolcia69
|
Wysłany: Sro Lut 01, 2012 8:10 pm Temat postu: |
|
|
Witam... mam takie pytanie bo kiedyś jak byłam na wizycie u mojego lekarza to przepisał mi Exacyl w razie gdyby się pojawiło nie prawidłowe krwawienie i przyznam szczerze że wcześniej nie stosowałam go aż w sumie do teraz... 2 miesiące temu mniej więcej w połowie brania tabletek Cilest (a biore je juz 5 rok) pojawiła się u mnie krew więc od razu przypomniałam sobie o tych tabletkach wzięłam 1 i krwawienie ustąpiło (na drugi dzień już go nie było aż do pojawienia się normalnego krwawienia w czasie 7 dniowej przerwy) i na drugi dzień udałam się do lekarza wykluczył ciąże ani jej pod uwage nie brał powiedział że dobrze że wzięłam to Exacyl i ustalił że mam stan zapalny i od tego ta krew w minionym miesiącu było ok a przedwczoraj pokazała się znowu krew przy 13 tabletce ta krew byla delikatniejsza niz wtedy i mało jej i po kilku godzinach ustapilo do przedwczoraj brałam Gyno-femidazol a teraz zaczęłam brać Abiofem nie wiem co o tym sądzić?? czy to może być od tego Gyno-femidazol bądź Abiofem?? bo chyba nie ciąża?? skoro żadnych błędów w tabletkach nie zrobiłam biore je zgodnie z zaleceniem i lekarza i producenta i pilnuje tego jak oka w glowie... żadnych biegunek, wymiotów, leków osłabiających działanie itd... a może to grzybicze zapalenie pochwy nie ustąpiło i stąd ta krew?? mam też nadżerkę...
i jeszcze chciałam zapytać czy ten Exacyl ma wpływ na skuteczność tabletek anty??
Z góry dziękuje za odpowiedź. Mam nadzieję że mi pomozecie bo wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień.. kontrola po tych lekach... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 2:58 am Temat postu: |
|
|
69karolcia69 napisał: | mam też nadżerkę... |
i masz wytłumaczenie dla tych krwawień.
Po pierwsze - należałoby zrobić 3-miesięczną przerwę w przyjmowaniu tabletek.
Po drugie- należałoby wyleczyć nadżerkę.
Po trzecie - zmienić lekarza, skoro nic z tym nie robi.
Co do Exacylu...Nie wpływa na skuteczność antykoncepcyjną tabletek, natomiast stosowanie go, może dodatkowo zwiększać ryzyko zakrzepicy. Tabletki hormonalne już na to wpływają, a ten lek dodatkowo działa na układ fibrynolizy.
Także byłabym ostrożna. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
69karolcia69
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 12:49 pm Temat postu: |
|
|
Juz raz mialam wymrazana nadzerke i lekarz uznal ze narazie nie ma potrzeby ponownego wymrazania ale bedac u niego w poniedzialek wspomne o tym... ostatnia cytologia tez nie wyszla poprawnie i Ph tez nie mam poprawnego stad mialam przepisany Abiofem... Exacyl tylko raz uzylam wtedy kiedy pojawila sie ta krew i od tamtego czasu nie uzywam tego leku.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|