Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
layla
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lip 08, 2014 11:02 pm Temat postu: Plamienie zamiast miesiączki |
|
|
Witam!
Miesiączka spóźnia mi się już 5 dzień (zazwyczaj spóźniała się maksymalnie 1-2 dni), moimi typowymi objawami miesiączki był zawsze ostry ból jajników i bóle w dolnej części pleców. Teraz nie miałam tych objawów, jedynie czuje się bardzo przemęczona i mam nadwrażliwe brodawki na piersiach, zamiast okresu miałam dość obfite upławy. 5-tego dnia od niepojawienia się okresu dostałam niewielkiego brązowego plamienia z domieszką krwi z przeźroczystym śluzem i naprawdę lekkiego oraz znikomego uczucia bólu jajników . Dodam że mam 19 lat, nieregularne miesiączki. Prowadzę kalendarzyk miesięczny, 29-tego czerwca mój chłopak doszedł we mnie (według kalendarzyka miałam dni niepłodne) a wcześniej prowadziliśmy stosunki przerywane.
Proszę o pomoc.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pasta
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach
|
Wysłany: Sro Lip 09, 2014 12:01 pm Temat postu: |
|
|
Miałam raz taką sytuacje, że zamiast miesiączki dostałam brązowego plamienia a miesiąc później wróciła, nie wiem czym to było spowodowane. Też mam nieregularne cykle... najlepiej będzie jak jutro wykonasz test ciążowy, jak wiadomo najlepiej działa po 7 dniach, więc powinno to dać odpowiedź. Nie wykluczone też, że możesz być w ciąży, stosunki przerywane bywają niebezpieczne a zapłodnienie w dni nie płodne jest też teoretycznie możliwe z tego powodu, że plemniki osadzają się i w takich warunkach jakie panują w ciele kobiety są wstanie długo przetrwać, więc z tego powodu zawsze jest jakaś szansa.... nie duża ale jest. Tak jak mówię test da Ci odpowiedź, najlepiej dwa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
layla
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lip 09, 2014 10:39 pm Temat postu: |
|
|
dzisiaj dostałam krwawienia jakby z wodą i pełno było w tej krwi jakiejś tkanki , mój organizm wydalał to cały dzień.. rano bolało mnie podbrzusze i plecy na dole. Czy to mogło być poronienie czy coś innego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zieleniutka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lip 10, 2014 10:18 am Temat postu: |
|
|
Ekspertką nie jestem ale wiem, że jak ktoś wydala takie dziwne tkanki to może to świadczyć o poronieniu ale jest to też bardzo często mylące z częścią tkanki macicy, tej wewnętrznej, do tego celu musisz wykonać badania albo beta hcg albo USG nie inaczej... tutaj odpowiedzi na internecie nie znajdziesz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2015 8:27 pm Temat postu: Upławowo - wodne coś |
|
|
Dziewczyny opiesze po kolei bo zgłupiałam...
Z 24 na 25 marca uprawiałam sex , po nim miesiączke dostałam 30 marca... Cykle mam 29 - 32 dni, wiec w miare regularne. Miesiaczka byla co prawda troche mniej intensywna ( bo zwykle ze mnie leci przez pierwsze dwa dni i powoduje niedokrwistosc - ten typ tak ma) ale byla to miesiaczka , bo odrozniam ja od plamienia. Jakbym nie liczyła sex był w czasie niepłodnym... Plamienie implantacyjne raczej to nie bylo bo chyba nie trwa 5 dni! Ale sama juz zgłupiałam
Dzisiaj mamy 29 kwietnia - 32 dzien cyklu a miesiaczki brak... natomiast od 3 dni mam wodniste "uplawy" z domieszką pomarańczowego koloru ( miesiaczkuje od 15 lat i po raz pierwszy widze takie cuda wianki ) - nie mam zadnego zapalenia pochwy, nic mnie nie boli, wiec infekcje wykluczam. Tez tak macie ? Co to? Bo w google naczytalam sie zarowno o takim sluzie w ciązy , jak i o plamieniu przed okresem i śluzie przed miesiaczka ...Zgłupiałam ... Powiecie co myślicie?
Bo chyba ciązę mogę wykluczyć ... czy nie ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2015 2:36 am Temat postu: |
|
|
dobra okres dostalam - poczatek jak zwykle a teraz ...malo jakby i jasno czerwona krew ktos mi to przetlumaczy? czemu taka jasna i jakie moga byc przyczyny? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|