FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kamcia2ok
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 2:30 pm Temat postu: plamy na skórze |
|
|
Witam. Mam taki problem,a mianowicie mam na rękach i na plecach małe plamy wyglądające jak takie pryszczyki jeden obok drugiego, byłam z tym u dermatologa i on powiedział mi że to grzybica skórna, którą zaraziłam się od mojego kota. Przypisał mi krem (Travocart), którym smaruje te plamy i biorę wapno alergiczne, lecz zamiast mi to znikać to te Chrostki się powiększają i to mnie martwi. Czy może wie ktoś czy ta maść jest dobra i czy to jest normalne, że tak się dzieje. Jeszcze chciałam powiedzieć, że stosuję ten krem dopiero drugi dzień i smaruję to dwa razy dziennie. Chciałabym żeby mi to znikło, a mam to już ponad drugi tydzień Proszę o poradę Dziękuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dimedicus
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 3:58 pm Temat postu: |
|
|
Kamcia2ok
Nie należy sądzić,że leczenie będzie już widoczne po 2 dniach.Lek Travocort,jest dobrym lekiem a widoczne zmiany zaczną ustępować po minimum 4 dniach(należy stosować 2 x dn,jednak nie dłużej jak 2 tygodnie a za zgodą lekarza do miesiąca)Proszę stosować nadal. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamcia2ok
|
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 4:44 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję bardzo za odp na moje pytania. Oczywiście będę stosować nadal ten krem mam nadzieję, że mi to zejdzie. Jeszcze chciałam zapytać czy jest prawdopodobieństwo zarażenia się tym ode mnie przez kogoś innego? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
granat2
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 11:30 pm Temat postu: |
|
|
chyba tak, chociaż to kot jest nosicielem, wszystkim którzy złapali grzybicę, polecam niedowiarkom, okłady kilku dniowe z wody utlenionej, to naprawdę działa ale trzeba cierpliwości, antybiotyki są bardzo niebezpieczne, poczytajcie o pokrzywce występującej na całym ciele , jako skutek uboczny . Ja przeczytałem o niej dopiero gdy wystąpiła. Grzybica przy niej to mały pryszcz.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|