Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewa09
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 2:20 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie.Trzy miesiące temu odstawiłam platsry Evra.Od tego czasu mam nieregularne miesiączki-występują co 41 dni.Czy to normalne?Czy organizm musi się jakoś przyzwyczaić do braku plastrów? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Skoro występują zawsze co 41 dni to masz regularne...Regularność cykli polega na tym, że trwają tyle samo dni, a nie ze pierwszy dzień cyklu wypada zawsze tego samego dnia w miesiącu.
Odstawiłaś hormony, organizm musi dojść do równowagi. Nie mas się czym przejmować. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
novynette
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 23, 2013 11:24 pm Temat postu: antybiotyk |
|
|
Witam. Po półrocznej przerwie w antykoncepcji hormonalnej zdecydowałam się na plastry. pierwszy przykleiłam w pierwszy dzien okresu, tego też dnia dostałam zastrzyki z antybiotykiem NELOREN (lincomycinum). Ginekolog poradziła żeby odczekać 7 dni zanim beda na pewno skuteczne. ale nie wiedzialysmy wtedy ze bede miała antybiotyk. Jak wiec to bedzie ze skutecznością plastrów? Antybiotyk i plastry zaczęłam tego samego dnia, i mam go na 8 dni.
Mam jeszcze jedno pytanie, uważacie że lepsze są plastry czy pierścien nuvaring? miałam słabe próby wątrobowe ale już mam wynik w normie, jednak musze na nią uważać. cena jest podobna. jak ze skutecznością?
Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|