Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
esqa22
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 5:07 pm Temat postu: po jakim czasie zaczynaja dzialac tabletki antykoncepcyjne?? |
|
|
Witam dziewczyny mam do was pytanie odnosnie czasu po jakim zaczynaja dzialac tabletki antykoncepcyjne??bralam Yasmin przez ok roku pozniej przerwalam na kilka miesiecy i znow zaczelam brac przy pierwszym opakowaniu po jakims 6,7 dniu(niepamietam dokladnie) wspolzylam z chlopakiem oczywiscie na "lajcie" pewna dzialania tabletek pozwolilam na"finisz w srodku".jedank podczas 7dniowej przerwy mialam bardzo slaby okres i nie wiem czy jest wszystko ok oczywiscie zaczelam brac nastepne opakowanie jednak booje sie ze moglo dojsc do zaplodnienia.Czytalam wiele opini na temat tego po jakim czasie dzialaja tabletki ale zdania sa podzielone.Prosze kogos "doswiadczonego"o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 10:11 pm Temat postu: |
|
|
zdania są podzielone- niektórzy mówią, że jesteś chroniona od pierwszej tabletki, inni że od ok. tygodnia (wg mojej ginekolog) jeszcze inni że dopiero po miesiącu (ale w to jakoś nie wierzę). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 10:13 pm Temat postu: |
|
|
Wlasnie zdania sa podzielone, skapszy okres moze byc spowodowany przyjmowaniem tabletek... co do czasu od kiedy zaczynaja dzialac tabsy to wg mnie to tak po miesiacu mozna byc 100% pewnym, wczesniej.... no trudno powiedziec... nie powinno sie zajsc ale tez nigdy nic nie wiadomo.
Na wszelki wypadek radzilabym zrobic test 14 dni po stosunku zeby 100% sie upewnic, na wszelki wypadek. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zagubiona_ona
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 11:24 am Temat postu: |
|
|
jA tam jednak uważam. na finisz w środku pozwolę wtedy, kiedy oboje będziemy gotowi na dziecko. a tak to są inne sposoby kończenia i te sposoby bardziej mnie kręcą i mojego chłopaka. ale każdy lubi co innego _________________ We collect our phobias
Our sicknesses
Feel so good only when we can complain
Riverside - Schizophrenic Prayer |
|
Powrót do góry |
|
|
|
novynette
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 11:25 pm Temat postu: |
|
|
a zobacz, może masz w ulotce zapisane? na moich tabletkach jest napisane że od pierwszego dnia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 11:54 pm Temat postu: |
|
|
Pod warunkiem, że pierwsza tabletka zostanie przyjęta pierwszego dnia cyklu... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|