Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
virusix
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 12:41 pm Temat postu: Podkrążone oczy proszę o pomoc. |
|
|
Witam! na wstępie chciałbym prosić aby nie usuwać tematu.
Mam 16 lat i mam podkrążone oczy, nie ważne czy śpię 5h czy 9 czy 12h zawsze mam podkrążone oczy. Da się żyć, noszę okulary i jako tako trochę to maskuje. Nie jest źle ogólnie, nie mam z tym większych problemów ale czuję się skrępowany gdy np. rozmawiam z koleżanką itp. niekiedy mam po prostu ochotę się ukryć i nie wychodzić. Nie ma na to wpływu też komputer, byłem na totalnej wsi w górach przez 2 tygodnie w wakacje i odpoczywałem, spałem 9h, 0 komputera, wieczorem trochę telewizji, a tak ciągle aktywne odpoczywanie i dalej były podkrążone oczy . BMI mam w porządku, jestem zdrowy, wada wzroku jest mała 1,25 miałem robione wszystkie badania i wszystko jest OK, pole widzenia bardzo dobre ogólnie z oczami mam wszystko OK. Wyczytałem że to może być genetyczne i że po prostu mam taką urodę ale ja tak nie chcę. Znacie może jakieś dobre sposoby żeby się pozbyć podkrążonych oczu? marzę o tym żeby się rano obudzić i żeby nie mieć podkrążonych oczu... jestem skłonny wydać do 30zł na jakiś środek, raczej nie chcę tapety bo jestem chłopakiem...
Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam.
Ps. Ziele świetlika można o kant **** rozbić...
Z nerkami też mam wszystko OK i innymi narządami. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Majama30
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 11:46 pm Temat postu: |
|
|
Może zrób sobie morfologię i żelazo. Przy niskim poziomie Fe oczęta bywają podkrążone, a skóra blada. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 6:18 pm Temat postu: |
|
|
virusix, słyszałam, że na sińce są dobre okłady z rumianku i herbaty oraz kompresy ciepłe lub zimne z kwiatu lipy, świetlika lekarskiego lub kpru włoskiego; są na to też różne żele i kremy, ale warto trzymać je w lodówce, bo wtedy mocniej obkurczają naczynia .. winne może być zmęczenie, odwodnienie, problemy gastryczne, a nawet problemy hormonalne .. jeśli to przyczyna leży w tym to zostaje pić dużo wody, spać normalnie, przestać palić papierosy i normalnie się odżywiać .. jeśli podejrzewasz problem wewnętrzny trzeba zrobić badania (morfologia, OB, żelazo .. itd.) .. można też zakupić płatki kolagenowe, które stosuje się przy takich zabiegach (można z nich skorzystać w gabinecie kosmetycznym - hydradermia, nowy zabieg z elementami krioterapii) .. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lipstick
|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 9:19 pm Temat postu: |
|
|
Widziałam w drogerii taki sztyft ze schładzającą końcówką, ale to raczej na worki pod oczami. Może zapytaj kosmetyczki o jakiś krem pod oczy na noc, albo rzeczywiście brak Ci witamin i mikroelementów i powinieneś zrobić morfologię. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
metycja
|
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 8:38 pm Temat postu: |
|
|
A może to po prostu 'taka uroda'? Morfologia nie byłaby od rzeczy, ale czasem nie mamy wpływu na pewne rzeczy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaliksa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 12:33 pm Temat postu: |
|
|
Może uroda a może nie. Jeśli mowa o kompresach i okładach to spróbuj robić kompresy z soku pietruszki (najlepiej ją rozgnieć), podobno rozjaśnia. Możesz też kłaść plasterki świeżego ogórka - najlepiej jeśli jest schłodzony. Możesz też smarować żelem ze świetlikiem. Wypróbuj sobie np. taki z babką lancetowatą, ten co mam ja z flosleku to koszt około 8zł. A jakiś krem używasz?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marikaz
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 7:40 pm Temat postu: |
|
|
bardzo mi się podobają te naturalne sposoby, zacznę stosować niektóre z nich - mam ten sam problem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
yaska
|
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 12:50 pm Temat postu: |
|
|
mam ten sam problem, u mnie nic nie działa, ani preparaty z apteki, ani domowe sposoby, taka już chyba moja uroda |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marija333
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 6:33 pm Temat postu: |
|
|
A może po prostu krem rozjaśniający? Moja koleżanka mi mówiła, ,że jej pomaga Siquens (sama zresztą uzywam, ale na naczynka). Tylko, że wiadomo, ona jest kobietą Więc nie wiem czy cera mężczyzn wymaga innej pielęgnacji... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sleeping_beauty
|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 6:11 pm Temat postu: |
|
|
Niestety niektórzy mają skłonności do opuchniętych albo podkrążonych oczu i jedynym wyjściem jest po prostu maskowanie tego. Proponuje wybrać się do dobrej drogerii, żeby ktoś Ci dobrał korektor do Twojej cery. Są teraz na prawdę super specyfiki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|