Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Matey126p
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 8:36 pm Temat postu: Podrażniona skóra pomocy. |
|
|
Witam,
Ostatnio mam problem ze skórą w okolicy pachwiny,wszystko przez maszynkę do włosów.Chciałem podciąć sobie włoski (tak aby nie wystawały za bielizny).Na początku wyskoczyły mi krostki,a teraz zmieniły się w jeden czerwony pasek.Myślałem że przejdzie samo ale chodzę z tym już ok.miesiąc.Proszę o rady jak się tego pozbyć.Leki najlepiej bez recepty bo nie chcę chodzić po lekarzach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 10:31 pm Temat postu: |
|
|
a swędzi? piecze? czy po prostu jest miejsce podrażnione i zaczerwienione? jeżeli skóra jest sucha i czerwona do tego zaogniona, to możesz spróbować maści alantan, jeżeli nie jest sucha, to sudocrem. jeżei występuje do tego swędzenie, to możesz spróbować maści clotrimazolum (chociaż to jest na grzybice bardziej). z tym że jak to trwa już miesiąc, to lepiej umówić się do dermatologa _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Matey126p
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 10:57 pm Temat postu: |
|
|
ogólnie nie swędzi tylko jak zacznę drapać to wtedy, skórą jest sucha powiedział bym za sucha,drogie są takie maści? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 1:28 am Temat postu: |
|
|
nie, alantan ok. 7zł, clotrimazolum ok. 4zł, sudocrem trochę droższy ok. 12zł _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|