Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dorocik39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 1:55 pm Temat postu: Podwiązanie jajowodów a zajście w ciąże |
|
|
Witam serdecznie.Czy ktoś wie może czy po zabiegu podwiązania jajowodów można jakoś zajść w ciąże?Zrobiłam straszliwe głupstwo na własne życzenie,teraz mam nowego partnera który pragnie dziecka a ja niestety nie mogę mu go dać.Zastanawiam się czy istnieje jakikolwiek zabieg który umożliwiłby mi zajść w ciąże?????Bardzo proszę o odpowiedż. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 2:56 pm Temat postu: |
|
|
raczej jest to zabieg nieodwracalny... choć czasami sa przeprowadzane operacje przywracania płodności ale z małym skutkiem
jednak są przypadki, że dochodzi do ponownego udrożnienia nasieniowodów lub jajowodów ale nie dochodzi do zapłodnienia a jak dochodzi, to czesto jest to ciąża pozamaciczna. podobno zabieg jest dość drogi, ale można spróbować. ale generalnie niestety małe szanse. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 3:57 pm Temat postu: |
|
|
Obawiam się,że Emilka ma rację. Zdarzają się przypadki, kiedy uda się "odwrócić" podwiązanie jajowodów, ale naprawdę bardzo, bardzo rzadko. _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 10:40 pm Temat postu: |
|
|
no ja tez sie zgodze z dziewczynami, to jest zabieg "praktycznie" nieodwracalny... czasami "matka natura" wygrywa ale to bardzooooooo rzadko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dorocik39
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 3:58 pm Temat postu: |
|
|
No to załamałam się dziewczyny.Myślałam że może jakieś invitro jeszcze wchodzi w gre.Rozwiodłam sie po 18 latach okropnego małżeństwa-mam z tego małżeństwa 3 córki-dorosłe już.Teraz spotkałam swoją drugą połowę,jest młodszy odemnie o 10 lat i jest bezdzietnym kawalrem.Bardzo się kochamy ale wiem jak on pragnie dziecka.Jeżeli nic nie da się zrobić będe musiała go zostawić bo nie chce go unieszczęśliwić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 4:07 pm Temat postu: |
|
|
a adopcja nie wchodzi w grę? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnieszkabanaszak
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 9:44 pm Temat postu: czy po podwiązaniu jajowodów mogę zajść w ciąże |
|
|
witam.Jestem po 4 cesarkach i mam podwiązane jajowody,chciam się dowiedzieć czy mogę zrobić zabieg i miec jeszcze tak upragnione dziecko,tym bardziej że mam39 lat a mój partner ma 45 lat. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 10:18 am Temat postu: |
|
|
Zabieg jest nieodwracalny. Co prawda na świecie robią zabiegi przywracające drożność ale nie przynoszą często odpowiedniego rezultatu. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnieszkabanaszak
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 7:43 pm Temat postu: |
|
|
Słyszałam od lekarza,że można przeprowadzić taki zabieg,ale łącząc dwa końce jajowodów to już sam szew łączący może zamknąc je zpowrotem.Widać jedyną szansą na zajście w ciąże jest in vitro.Jeszcze jedno pytanie czy moja macica to wytrzyma?[list] Pozdrawiam i dziękuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 1:00 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście zabiegi się wykonuję ale ich rezultat zazwyczaj nie jest taki jak być powinien. Nie wiem czy w Polsce przeprowadzają tego typu zabiegi.
Chyba raczej in vitro byłoby skuteczniejsze i pewniejsze. Czy macica wytrzyma...no cóż . Zależy przede wszystkim od tego jaki szew miałaś na macicy zakładany. Teraz tak ładnie szyją ,że kobieta może rodzić przez cesarkę wiele razy bez uszczerbku na macicy. Oczywiście poród zakończyć sie musi cesarką bo porodu naturalnego macica może nie wytrzymać. Lekarz po zbadaniu macicy i szwu powinien dac Ci odpowiedz co do tego, czy macica da radę.
Pozdrawiam _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|