Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
renatkaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 8:04 am Temat postu: |
|
|
przyjmował ktoś z was suplement Betalip? Szukam opinii, ponieważ postanowiłam spróbować obniżyć poziom cholesterolu we krwi i zaczynam go przyjmować od dziś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mgdalenka
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 1:11 pm Temat postu: |
|
|
Ja jeszcze nie zdecydowałam sie na zakup go ale również mnie zainteresował. Jetem ciekawa czy daje efekty i po jakim czasie. Na plus na pewno jest to, że ma konsystencję kleiku.
A jaki jest w smaku? Da się zjeść? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zosiacosia
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2012 12:34 pm Temat postu: |
|
|
Pamiętajcie że sam suplement, nawet najlepszy nic nie da bez odpowiednich ćwiczeń. Efekty dają tylko ćwiczenia , suplement to wspomagacz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
BeataOgielska
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 8:17 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście zmiana diety i ograniczenie produktów zawierających tłuszcze nasycone w znacznym stopniu wspomagają Twój organizm w walce o prawidłowy poziom tzw. ""złego cholesterolu""
Stopniowa zmiana nawyków żywieniowych,wspomagana stosowaniem suplementów diety zawierających m.in. błonnik rozpuszczalny (betaglukan z owsa i stanole roślinne) oraz codzienny ruch na świeżym powietrzu są czynnikami skutecznej profilaktyki i walki z zbyt wysokim poziomem cholesterolu we krwi. Zapraszam Was do zapoznania się ze składem suplementu diety Betalip oraz do pytań, na które chętnie odpowiem.
Pozdrawiam, Beata Ogielska
|
|
|
niasia
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2012 7:14 pm Temat postu: |
|
|
Który ze składników suplementu ma główny wpływ na spadek cholesterolu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
okazzdrowia
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2012 8:03 pm Temat postu: |
|
|
Ja jednak zamierzam postawić na zmianę diety. Inaczej będę musiała całe życie się szpikować jakimś tabletkami czy innymi suplementami. Zmiany jakie już wprowadziłam polegają na zastąpieniu potraw mięsnych, zwłaszcza wieprzowych, potrawami bezmięsnymi. W tej chwili jadam mięso nie częściej niż 3 razy w tygodniu. Zamiast tego jadam warzywa strączkowe: bób, fasolę, groch, soczewicę, ciecierzycę, soję. Chociaż z tą ostatnią uważam, bo większość jej jest modyfikowana genetycznie. Firma Polsoja ma dobre wyroby i certyfikat, że nie używa tej modyfikowanej, dlatego jadam czasem ich dania obiadowe (tortellini z tofu są pyszne), ale głównie jednak robię sama. To nic trudnego zrobić pasztet z soczewicy ze śliwką, czy smalec z fasoli jaś. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|