Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 3:00 pm Temat postu: |
|
|
a czemu martwisz sie o dzidziusia? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 4:10 pm Temat postu: |
|
|
Martwię się bo ostatnio się denerwuje, nie jem tak pożywnie jak powinnam w zasadzie nie mogę w ogóle jeść. I nie mogę spać i nie wiem czy to nie wpłynie jakoś na dzidzie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 4:47 pm Temat postu: |
|
|
mmadzia nie przejmuj sie. zobacz: alkoholiczki, cpunki i inne siksy zachodza w ciaze i nie martwia sie o dziecko tylko dalej chlaja, pala itp. i jakos dzieci zdrowe sie rodza, wiec Twoje tym bardziej bedzie wychuchane na amen
a tak wogole to chyba nie da sie WCALE nie denerwowac? chyba ze człowiek jest tak spokojny jak niemowle podczas snu... mozna tylko pohamowac złosc i nerwy ale czy do konca? oj watpie. bedzie dobrze z reszta w pon. sama zobaczysz _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 4:58 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope
Dziękuje za te słowa...
Ale jakoś cały czas mam pod górkę i dlatego się martwię.
A Weście mi powiedzcie co oznaczają mdłości w moim stadium ciąży...??
I co może być ich przyczyną??
Męczę się z nimi od 3 dni, normalnie masakra... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 5:31 pm Temat postu: |
|
|
Mmmadzia, wszędzie mówią, że najgorsze mdłości są w I trymestrze, a w II powinny minąć. Sama cicho na to liczę... Ale to nie tak, mdłości mogą męczyć jeszcze w 4 miesiącu ciąży, a nawet całą ciążę. Mi tu wszyscy wokół mówią "To dobrze dla ciąży, jak masz mdłości!" Nie wiem, skąd wzięto tę mądrość ludową. Myślę, że mdłości nie powinny Cię martwić.
Z tym spaniem to słyszałam już od wielu kobiet, że mają problem ze snem w ciąży, więc na pewno nie jesteś jedyna! Rozumiem, że ciężko w siebie wmuszać jedzonko, gdy mdli. Spróbuj jeść więcej owoców. Zazwyczaj nie wywołują odruchów wymiotnych. Lubisz mleko? Ja czasem mixuję z mlekiem banany albo inne owoce, dodaję cukier waniliowy, troszkę cynamonu - i odżywczy koktajl gotowy! Może spróbujesz?
A tak w ogóle to ostatnio doradzono mi na mdłości wodę z sokiem z cytryny. Wycisnęłam pół cytrynki, dolałam wody i rzeczywiście! Pomogło na mdłości!
Zanetka, tosia ma rację, lekarze robią zazwyczaj pierwsze usg około 6-7 tyg. ciąży, bo wtedy już widać bijące serduszko, a niektórzy nawet później! Ja byłam u mojego w 7tc i zrobił mi usg dlatego, że się tego domagałam (bo chyba też chciał jeszcze zaczekać) - no bo przecież tylko tak mógł potwierdzić mi ciążę, prawda? Jeśli 8 listopada miałaś ostatnią @, to wychodzi na to, że właśnie teraz jesteś w 6tc.
Wielu lekarzy nie mówi nic o kwasie foliowym, bo uważa, że wszystkie kobiety powinny o tym doskonale wiedzieć, stąd takie ich podejście. Niestety, nie wszystkie kobiety zdają sobie sprawę, jak ważny jest kwasik na tym etapie ciąży... Nie martw się, już niedługo zobaczysz na usg cudowny widok pikającego malutkiego serduszka! I zaglądaj tu do nas jak najczęściej! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 7:39 pm Temat postu: |
|
|