Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
filemon
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2016 4:07 pm Temat postu: Pogrubienie śluzówki zatok szczękowych przyczyny |
|
|
Witam, mam duże problemy z zatokami. Wiecznie mi coś z nich spływa. Ostatnio koleżanka zwróciła mi uwagę, że mogę mieć pogrubioną śluzówkę zatok szczękowych i chciałem się dowiedzieć jakie mogą być tego objawy i czy moja dolegliwość może być z tym jakoś powiązana? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
igła-z-nitką
|
Wysłany: Sro Mar 30, 2016 4:04 pm Temat postu: |
|
|
Pogrubienie śluzówki zatok szczękowych jest najczęściej spowodowane trwającą, lub niedawno przebytą infekcją. W celu ustalenia przyczyny udaj się do laryngologa. Pewnie zleci Ci kilka podstawowych badań, żeby sprawdzić czy nie masz jakiegoś stanu zapalnego i wtedy ewentualnie przepisze Ci potrzebne leki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
grzybek
|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 4:45 pm Temat postu: |
|
|
a robiłeś testy na alergie? może jesteś na coś uczulony i o tym nie wiesz. takie objawy mogą być reakcją alergiczną. Mówisz, że wiecznie ci coś spływa z tych zatok, a masz jakieś stany podgorączkowe, albo gorsze samopoczucie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bb8
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2016 9:27 am Temat postu: |
|
|
ja też Ci powiem, że najlepiej będzie jak pójdziesz do lekarza. Taki przewlekły stan zapalny w zatokach może niebezpieczny na dłuższą metę. Może rozwija Ci się tam jakaś torbiel...Trzeba pewnie będzie zrobić zdjęcia, a kto wie, może lekarz zleci Ci nawet tomografię. Nie zwlekaj |
|
Powrót do góry |
|
|
|
baltazar
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2016 2:40 pm Temat postu: |
|
|
ja wychodzę z założenia, że jeżeli nie pomaga mi jeden lekarz to idę do drugiego, jak drugi tez nic nie zdziała to idę do trzeciego itd. dopóki trafię na kogoś kto mi pomoże. Od zatok szczękowych można złapać wiele chorób, pogrubiona śluzówka zatok szczękowych jest na ogół objawem przewlekłego stanu zapalnego, a to nie prowadzi do niczego dobrego... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewina
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2018 8:42 pm Temat postu: zatoki |
|
|
Ja mam już od lat zgrubione błony śluzowe i nic nie pomaga, lekarza mówią, że to nic a ja caly czas po tylnej scianie czuje coś. Ma ktoś jakiś pomysł? Może alergia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|