Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Pon Sty 12, 2015 2:47 pm Temat postu: Pojawiające się rozcięcia na dłonich
Zaczęły pojawiać się w lipcu 2014, najpierw na kciuku tylko i to trochę. Potem na dwóch palcach, trzech itd. Aż teraz już na obu dłoniach na każdym palcu i na łokciach. Często po dwóch tygodniach wszystko znika a po dwóch dnia albo nawet kilku godzinach znów wraca. Bardzo proszę o pomoc. Na dole linki do zdjęć:
Wysłany: Pią Sty 16, 2015 9:52 am Temat postu:
Bolesne. Ja tak miałem jak odmroziłem sobie dłonie. I generalnie nie dbałem o higiene dłoni. Pomógł mi dermatolog w OBERCLINIC. Chodzi o Panią Alicja Kik-Rachuta .
Powrót do góry
Lfrycz
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 7:43 pm Temat postu:
Masz suchą skórę. Smaruj kremem z mocznikiem.
Powrót do góry
justynakal85
Wysłany: Wto Mar 03, 2015 8:29 am Temat postu: pekajaca skora
Wiesz ja mialam bardzo podobne objawy ale nie w takim stopniu jak widze u Ciebie na zdjeciach , milama delikatne pęknięcia ja zaczelam suplementowac preparatem [reklama] on tam ma witaiminy i kwas hialuronowy wiecej na Facebooku mozesz przeczytac .
Pozdrawiam
Justyna
Powrót do góry
annacos
Wysłany: Wto Mar 24, 2015 11:27 pm Temat postu:
kremy plus oliwki na noc, na pewno trochę pomoże
Powrót do góry
wojtekstypien
Wysłany: Sro Maj 06, 2015 5:11 pm Temat postu:
Warto zaopatrzyć się w emolienty i natłuszczać dłonie kiedy się da. Ale oprócz tego pomyślał bym o zmianie diety, więcej warzyw i owoców - skóra powinna być ogólnie w dużo lepszej kondycji jeśli dieta będzie opierać się na roślinach.
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Dermatologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1