Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 10:02 pm Temat postu: Pokarm w piersiach
mam pytanie czy pokarmieniu piersia gdy dziecka sie juz nie karmi trzeba jakos likwidowac pokarm czy sam zanika?
Powrót do góry
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 3:35 pm Temat postu:
Z czasem sama znika produkcja pokarmu. Jeżeli będzie sie go "wyciskało" organizm będzie myślał że jeszcze karmisz piersią i będzie go produkował więcej. Należy masować piersi aby ten pokarm który już jest nagromadzony nie zalegał w jednym miejscu piersi. Dokładniejsze informacje dostaniesz od lekarza.
Powrót do góry
nees
Wysłany: Pią Maj 26, 2006 10:17 pm Temat postu:
ja nie karmię już 7mies i nadal mam pokarm znam kobiety które jeszcze po dwóch latach mają Jeśli to jednak przeszkadza są różne sposoby na jego zanik
Powrót do góry
ania05021988
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 11:30 pm Temat postu: czy można odciągać pokarm przed porodem
:shock: (mąż) :oops: [size=24][/size]
Powrót do góry
sprezyna
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 1:56 pm Temat postu:
No raczej nie. Zresztą czy masz pokarm przed porodem? Bo produkcja ponoć zaczyna się po urodzeniu. Ale jeśli masz pokarm, to myślę że nie ma sensu go odciągać, to piersi przygotowują się na karmienie, a potem na pewno wystarczy mleczka dla maluszka _________________
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Ciąża i poród
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1