Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dumle09
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 10:42 pm Temat postu: Pokrzywka, wyprysk, wysypka, pomocy (zdjęcie) |
|
|
witam, mam taki problem: otóż od kilku dni na moim ciele pojawiła się oto taka wysypka(??? nie wiem jak to nazwać) >>>zdjęcie<<<
te plamy mam na różnych częściach ciała ale nie tak intensywnie jak na szyi i twarzy, owa wysypka mnie bardzo piecze, nie mogę przebywać w pomieszczeniach ogrzewanych, nie mogę się pocić, ta wysypka pojawiała się wcześniej miałem testy alergiczne skórne, które wykazały tylko małe uczulenie na alergen kurzu, w poprzednio brałem Zyrtec i wapno Calcium rozpuszczalne w wodzie po kilkunastu dniach wysypka schodziła a gdzie się drapałem blizny schodziły trochę dłużej, i oto moje pytanie: może ktoś już się spotkał z czymś podobnym? wie jak to leczyć? ewentualnie zapobiegać? proszę o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 10:48 pm Temat postu: |
|
|
może idź do lekarza?
jak jeden nic nie poradził to idź do innego.
wygląda mi to trochę na atapowe zapalenie skóry, miałam podobne, ale na tworzy, wystarczylo ze powąchałam alkohol i zaraz mi wyskakiwały właśnie takie czerwone plamy, piekły, swędziały.
leczyłam się maścią wg receptury lekarza, potem dzesiątkami specjalnych kremó, aż w końcu przepisał mi dobrą maść, co prawda droga bo za 10mg zapłaciła 76zł, ale pomogła (nawet mogę teraz coś wypić _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
writerka
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 11:02 pm Temat postu: |
|
|
Mi też to wygląda na Atopowe Zapalenie Skóry. Mój brat je miał. Dostawał wysypki po zjedzeniu nabiału. Na początku używał Sudokremu ale on tylko łagodzi swędzenie później dostał 2 maści(jedną na dzień drugą na noc) i bardzo mu pomogły(niestety nie pamiętam nazwy).
Najlepiej skontaktuj się z lekarzem(dermatologiem).
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 1:59 pm Temat postu: |
|
|
do dermatologa nie musisz miec skierowania, polecam jakas prywatna klinike w ktorej przyjmuja na nfz (sa takie tam sa dobrzy lekarze, i nie trzeba stac niewiadomo ile w kolejkach, przy rejestracji wymagany pesel i niekiedy chca ksiazeczke ubezpieczeniowa. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
j.nowotko
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 11:41 am Temat postu: |
|
|
witam to moze byc alergia kontaktowa moze z powodu zmiany proszku lub nowy plyn do kapieli polecam wapno uderzeniowa dawke 2-3 tabsy na raz rozpuscic w szklance plus na zmienione miejsca hydrocortizonium 0.5% |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|