Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 2:11 pm Temat postu: |
|
|
miałam podobną wysypkę na ramionach i w jamie ustnej, też nie mogłam nic jeść ani pić, po badaniach w szpitalu stwierdzili mononukleoze, choć wcześniej podejrzewali półpasiec (taką jakby ospę u dorosłego człowieka, który juz ospe przechodził), ale jako, że miałam wysypke po obu stronach osi ciała to zrobili badania.
idź do dermatologa, albo radze najlepiej na jakis oddział ratunkowy w szpitalu, tam ci od razu zrobią badania, bo z tego co opisujesz to ten twój lekarz jest jakis niedoedukowany :/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
rumunka92
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 8:38 am Temat postu: |
|
|
Ostatnio na twarzy pojawila mi sie wysypka .Twarz stala sie bardzo sucha,niczym tarka.Wyczytalam na pewnym forum,ze nalezy umyc ja woda gazaowana,podobno jest to najlepszy piling dla trawrzy-wiec tak zrobilam .Na noc posamarowalam sie zwykla mascia z wit. A .Gdy sie rano obudzilam ,na policzkach i brodzie nie mialam juz tzw.tarki [jednak pozostala ona na czole].Moja twarz byla bardzo wysuszona.Poszmarowalam ja znow mascia z wit.A.Po pewnym czasie moja twarz spuchla.Poszlam do lekarza,tam powidziano mi ,ze mam za duzo magnez [ze nie powinnam jesc czekolady i orzechow].Co mam zrobic? Nic mi nie pomaga ,ani alertec ,ani zyrtec,smarwalam ja rowniez wazelina.Twarz jest nadal sucha ,spuchnieta,czerwona i strasznie swedzzi....do tego pojawia sie rowniez pokrzywka na szyi
prosze mi pomoc,bo nie daje juz rady.
Nie zakładaj nowego tematu skoro już istnieje pokrewny, i nie pisz kilku takich samych postów. Przeczytaj regulamin forum. Założony przez Ciebie temat skasowałam. / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maxima5
|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 2:04 pm Temat postu: |
|
|
Witam też mam podobną wysypkę tylko u mnie zaczeło się w okolicy piersi, potem przeniosło się na boki ciała a teraz mam to również na brzuchu i szyi. Wygląda tak samo jak ta twoja na zdjęciach Westside tylko za nim się pojawią nowe krosty to w ty miejscu swędzi a jak już są to nie. Westside co ci powiedzieli lekarze? jaka diagnoza. Ja muszę czekać na wizytę dopiero na 27 marca bo nie stać mnie na wizytę prywatną. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wrrrd
|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 6:05 pm Temat postu: dziwna "krosta" - Co to moze byc? |
|
|
od jakiegos czasu mam dziwny pecherz na skorze, co jakis czas peka i wylewa sie z niego krew(Po takim peknieciu zmniejsza sie).Ten cykl sie powtarza.Gdy krosta ta jest juz duza to bardzo boli(kazde mocniejsze dotkniecie sprawia bol)
Dolaczam zdjecie:
http://img13.imageshack.us/img13/8549/fotop.jpg
Co to moze byc i jak to wyleczyc? z gory dziekuje za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 7:06 pm Temat postu: |
|
|
Miałam coś podobnego. Poszłam z tym do dermatologa.
Zmiana została usunięta laserem.
Jeden zabieg = 5 min = bezboleśnie = 150 zł (w prywatnym gabinecie).
Potem przez 7 dni smarowałam maścią z antybiotykiem.
I po tygodniu śladu nie widać.
Dodano po 2 minutach:
Niestety nazwy "tego czegoś" Ci nie podam, bo zapomniałam.
Idź do dermatologa. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wrrrd
|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 7:11 pm Temat postu: |
|
|
A czy moze wiesz od czego sie to robi? jaka jest przyczyna? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 11:22 am Temat postu: |
|
|
pani dr tłumaczyła mi, ale na prawdę nie chcę Cie wprowadzić w błąd, bo nie wiem czy dobrze ją zrozumiałam
Poza tym to było dawno i już się nie przejmuję. Najważniejsze, że usunięte i mam spokój.
Dodano po 1 minutach:
u mnie "to" powstało, jak myślałam, że to zwykły strupek i go po prostu zdrapałam. Od tamtej pory się zaczęło. Znamię rosło, krwawiło i bolało - więc z wizytą u lekarza nie ma co zwlekać. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|