Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewelinaw113
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 10:21 pm Temat postu: okres pologu |
|
|
chcialam zapytac ile trwa okres pologu po cesarskim cieciu ?? jestem miesiac po porodzie i nadal krwawie czyto powod do zaniepokojenia?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Macedonia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 8:44 pm Temat postu: |
|
|
Rodziłam siłami natury. Połóg trwał u mnie książkowe 6tyg. Ja miałam to szczęście i nie lało się ze mnie aż tak bardzo, podobnie jak podczas obfitego okresu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanahoria10
|
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 5:08 am Temat postu: |
|
|
o co chodzi z tym ¨wietrzeniem krocza¨? Juz gdzies sie z tym okresleniem spotkalam, ale wydalo mi sie smieszne i niedorzeczne. No i te papierowe majtasy... Czemu niby poloznice mialby nosic takie a nie normalne bawelniane? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 10:45 am Temat postu: |
|
|
zanahoria10 podczas porodu naturalnego zazwyczaj nacinają krocze a po porodzie zszywają dlatego tak ważne jest "wietrzenie krocza'. Rana szybciej sie goi kiedy nie jest opatulona w majteczki, rajstopki i spodnie . Musi być dostęp świeżego powietrza aby szybciej się goiło. Z majtkami to tez sprawa ciekawa;). Ponieważ po porodzie bardzo sie krwawi i często bielizna sie brudzi wymyślono coś takiego jak jednorazowe majteczki ( mają specjalny wkład taki jak podpaski )Majtki te jak zużyjesz to wyrzucasz;). Ja jednak ich nie polecam bo sa takie duże i ceratowe. Sąteż majteczki wielorazowe z siateczki. Te sa rewelacyjne. Cieniutkie. Przyklejasz do nich podpaskę a jak się majteczki zabrudzą to pierzesz a one migiem schną. Rewelka no i krocze oddycha.
Oczywiście nikt Cie znie zmusza o używania tego typu majtek. Możesz nosić zwyczajne bawełniane ale musisz liczyć sie z tym ,że większość tych majtek po prostu wyrzucisz . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanahoria10
|
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 11:47 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki za wytlumaczenie. Pocieszylas mnie, bo juz oczami wyobrazni widzialam sie w papierowych gaciach. Ha ha, dla urozmaicenia mozna by je szyc z gazet, przeciez wiekszosc z nich i tak jest do d...
Ja zostane przy bawelnianych majteczkach. Nie bedzie mi ich szkoda wyrzucac z tej prostej przyczyny, ze na okres ciazy zrezygnowalam z moich ulubionych g-string i nosze te typu bikini (jak dla mnie tragedia, ale kazdemu kto co lubi ). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 3:09 pm Temat postu: |
|
|
U mnie połóg na szczęście się skończył. Trwał całe 8 tygodni . Nie było tragicznie. Krwawienie tylko przez kilka dni po porodzie, plamienie przez tydzień, dwa a później tylko śluz brunatny, żółtawy i koniec _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|