Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karola
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 8:12 pm Temat postu: Pomocy !!! |
|
|
Pól roku temu bylam u inekologa i sie okazalo ze mam nadzerke..powiedzial ze powinnam ja miec wypalana ale ze wzgledy na moj wiek trzeba poczeka wtedy mialam 17 teraz mam 18 lat..powiedzial ze jak zaczne wspolzyc to mam sie zglosic i zrobic badania cytologiczne ale ja bym je chciala i tak zrobic czy te badania wykaza ze mam raka ..albo ja juz mam napiszcie mi co o tym sadzicie..z gory dzieki .. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 8:22 pm Temat postu: |
|
|
http://www.biomedical.pl/forum/nadzerka-vt159.html?highlight=nad%BFerka
W tym temacie jest dość dużo informacji na temat nadżerki.
A tutaj dokladnie jest napisane na czym polega badanie cytologiczne:
http://www.biomedical.pl/forum/cytologia-vt168.html?highlight=cytologiczne
Nadżerka jest do wyleczenia i nie trzeba sie obawiać
Tak badanie cytologiczne jest w stanie wykryć zmiany rakowe chodz zrobienie tego badania nie znaczy że lekarz podejżewa zmiany rakowe, cytolgia jest jedny z podstawowych badań diagnostycznych które wykywa wiele schorzeń
Nie wolno myśleć o najgorszym zanim nic nie jest wiadome
Napewno wszystko uda sie wyjaśnić i wyleczyć
P.S.
Wiem że pisząc to nawet sie nie zastanawiałaś, albo nie znalazłaś pomysłu (tak jest jeżeli chodzi o sprawy ważne i dotyczące zdrowia) ale gdybyś jeszcze kiedyś chciała założyć temat na forum - nie koniecznie musi być to temat który dotyczy twojej dolegliwości zrowotej (jakies pytanie albo informacja którą uwazasz że może pomuc innym) to nadawaj temat tak aby było wiadomo co zawiera post Nic złego sie nie stało że nie napisałaś temat "pomocu" ale na przyszłość nadaj jakiś temat który bardziej odda sens całego postu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 9:34 pm Temat postu: |
|
|
Powinnaś się skonsultować z innym ginekologiem.Nadżerki nie od razu się wypala,najpierw stosuje się środki farmakologiczne w postaci globulek.Wypalanie lub wymrażanie stosuje sie w ostateczności ,gdy leki nie pomagają a nadżerka powraca.Poza tym cytologia to standardowe badanie,które wykonuje sie u każdej kobiety co około 6 miesięcy,dla jej bezpieczeństwa Nie martw się,wszystko będzie dobrze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|