Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 4:44 pm Temat postu: POMOCY złamana kość sródstopia
WITAM
Złamałem (albo mi pękła lekarz raz tak mówi raz ze pekla raz ze złamana jestem jeszcze w toku leczenia) kość sródstopia pierwszą koło duzego palca lekarz założył mi szyne gipsową i tak chodziłem za pomocą kul ogólnie ból odczuwam jak staje na obiegi nogi takie kucie Tydzien temu byłem na kontroli miałem robione zdjęcie lekarz po obejrzeniu zdjecia stwierdził ze ta kosc nie zrosła sie do konca dlatego boli mnie ale zdjął mi juz szyne gipsową ( 4 tyg. nosiłem) i kazał powoli chodzic tragedia a noga boli strasznie jak staje stopa to jak by mi ktos cos w nią wbijał chodząc kuleje bo chodze na bogu stopy boje sie ze jakiegos skrzywienia dostanę
przepisał mi tylko jakies srodki przeciw bólowe i masc.
Czytałem trochę na forach o tych złamaniach i wszyscy pisza ze nie mozna przeciążać tej stopy a mi lekarz napisał ze mam powoli zacząć chodzic a to w koncu sie zagoji bo mam młody organizm.
Lekarz ma racje???? czy ja jestem przewrażliwiony???
PROSZĘ O POMOC
Powrót do góry
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 6:20 pm Temat postu:
Zmień lekarza...Niech inny Cię obejrzy i się wypowie... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą.
Powrót do góry
maniek83
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 6:22 pm Temat postu:
dzięki za odpowiedz czyli lepiej isc do innego tak chyba tak zrobię jak piszesz
Powrót do góry
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 6:26 pm Temat postu:
No na forum nic więcej nie mogę powiedzieć...Nie mam wyników badań, nie widzę obrazu RTG...
Najlepiej idź do innego lekarza I to dość szybko...Bo chodząc na krawędzi stopy możesz ją sobie bardziej uszkodzić...A nie myślałeś zeby kupić / pożyczyć kulę? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą.
Powrót do góry
maniek83
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 11:53 pm Temat postu:
tak ja mam kule przez te 4 tygodnie jak miałem szyne to chodziłem przy kulach no ale lekarz kazał odłożyć kule i zdjął szyne i z tego co powiedział zauwarzyłem ze bardziej wieży w moje młode i silne ciało a niezeli w gips hahah
Dodano po 5 godzinach 24 minutach:
ok czyli jednak stopy nie obciążac i np chodzic o kulach?
za tydzien mam wizyte u innego chirurga a wiec poczekac czy szybciej udac sie do niego?
Powrót do góry
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 12:23 am Temat postu:
Nie obciążaj jej lepiej...Niech obejrzy ją 2 chirurg. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą.
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Chirurgia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1