Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Pią Cze 07, 2013 8:01 pm Temat postu: Pomóżcie
witam bardzo proszę o pomoc konsultacje onkologa mam dopiero za tydzień oto moje badanie TK czy jest dla mnie ratunek ?ściana części żołądka nieregularnie pogrubiała do 33mm ściana odzwiernika pogrubiała do 17mm obraz tk moze sugerować zmiany ogniskowe o charakteże rozrostowym Lokalne płaszcyzny tłuszczowe odcinkowo zatarte o wzmozonej densyjnosci co moze odpowiadac permeacyjnej komponecie wzrostu wezły chłonne krzywizny mniejszej do 20mm z cechami rozpadu , nieliczne Bez cech limwadenopati zaotrzewnowej Wodobrzusze płyn przywontrobowo grubości 25mm różnej wielkosci kolekcje płynowe w zachyłkach otrzewnowych W sieci wiekszej widoczne są różnej wielkosci guzki kłaczkowate obszary chyperdesyjne odpowiadające najprawdopodobniej wszczepom otrzewnowym ,Sciana pogranicz odbytniczego pogrubiała odcinkowo do 10mm odczynowo ? z widocznym stycznie obszarem hypodensyjnym 32mm mogocym odpowiadac organizującemu sie ognisku zapalnemu. prosze o pomoc
wilczek4444
Powrót do góry
Pasta
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 9:14 am Temat postu:
Dzień dobry!
Wyniki wskazują na istnienie stanu zapalnego, jednakże proszę poczekać na konsultację ze specjalistą. Tomografia jest badaniem zaawansowanym, dlatego też analizy wyników może podjąć się tylko lekarz, osoba niewykwalifikowana mogłaby dokonać błędnego odczytu, a nie o to nam chodzi przecież.
Póki co proszę się nie stresować
Pozdrawiam!
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Gastrologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1