Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ron10
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 4:42 pm Temat postu: Poparzenie sloneczne |
|
|
Witam, 2 dni temu starasznie poparzylem jeszcze wtedy biala skore - 8 godz. na sloncu. Na szczescie nie ma babli. Od 2 dni stosuje pantenol w spray'u (na razie zuzylem 3 puszeczki). Skora bardzo mnie piecze. Przeczytalem, ze na poparzenia sloneczne dobre sa: witamina E, alantoina i pantenol.
Czy mozecie polecic cos oprocz pantenolu, tak aby przyspieszyc regeneracje i aby w miare mozliwosc zapobiec pozniejszemu schodzeniu skory? Moze jakies inne leki zawierajace te substancje i witamine E lub w ogole inne srodki?
Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
slimak
|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 7:55 pm Temat postu: weekend nad morzem |
|
|
witajcie kobitki i nie tylko. mam problem.opalałam sie nad morzem i chyba przesadziłam ze słońcem(4 godziny plackiem)-wyglądam jak indor ,piecze jak cholera.stosowałam wszystkiego co możliwe,łącznie z maślanką.błagam pomóżcie.
Temat został przeniesiony do już istniejącego, o podobnej tematyce.
Mala_Mi
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
marika25
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 10:35 pm Temat postu: |
|
|
Widzę, że już trochę za późno na bezpośrednia odpowiedź, ale może jeszcze się przyda
Mi na poparzenia i podrażnienia na słońcu pomaga radiosun. Jest super, fajnie się wchłania i szybko przynosi ulgę, skóra przestaje piec i nie jest juz taka gorąca.
Tu daję cytat ze strony na temat skłądników:
"Ekstrakt z Silybum marianum (ostropest plamisty), dzięki naturalnym bioflawonoidom (sylibina i sylimaryna), działa antyoksydacyjnie i promienioochronnie. Myristyl Myristate ochrania, zmiękcza i wygładza skórę. Ekstrakt z rdestu japońskiego działa przeciwzapalnie i przeciwgorączkowo. Panthenol pobudza wzrost komórek naskórka, regeneruje skórę i pomaga w jej gojeniu. A skwalen pomaga utrzymać skórę w czystości biologicznej."
nie uzywamy na forum innych czcionek prócz domyślnej. Czcionke zmieniłam.
Mala_mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 3:31 pm Temat postu: |
|
|
ostatnio miałam podobny problem tylko, że jedynie w przypadku ramion i karku. mogę polecić balsam la roche posay anthelios, którym mnie tam potraktowano. ma w sobie aloes i daje przyjemne uczucie ulgi i nawet skóra mi nie schodziła za bardzo. a poza tym, na przyszłość trzeba pamiętać o filtrach! min. spf20 przy jasnej karnacji! _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|