Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 1:37 am Temat postu: poparzony od środka
poparzylem sobie przełyk przez idiote kolege który zrobił na tyle pikantne jedzenie ze skutki odczuwam po 3 dniach po zjedzeniu
niewiem moze jest to jakis obżek ale podczas przełykania czego kolwiek czuje straszny ból kiedy jedzenie przeidzie przez jame ustna niżej przełykiem czuje jak by z jedzenie dostawało sie do żoładka powietrze hmm niemoge tego odbekac i ciagle mam głupie uczucie w żoładku jak bym połknoł całe jabłko i w gardle tak samo
do jakiego lekarza mam sie udac w takiej sprawie ?!?! prosze o pomoc !!i przepraszam za błędy !!
Powrót do góry
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 6:54 am Temat postu:
macabne
Do Laryngologa z gardłem a z pozostałymi sprawami do gastrologa lub od razu do gastrologa który wykona gastroskopie i oceni stan odrazu przełyku,Wówczas można wdrożyć leczenie.Obecnie można płukać gardło HASCOSEPT PŁYN DO PŁUKANIA JAMY USTNEJ czy też AZULAN(wg instrukcji)na wzdęcia np;Espumisan czy Manti _________________ Nie udzielam już porad na tym forum.
Powrót do góry
macabne
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 4:36 am Temat postu:
zapisałem sie odrazu po przeczytaniu tego posta do gastrologa czuje sie okropnie od tego niemoge jesc tylko picie niekwaśnych o odpowiedniej temperaturze niesprawia mi problemu biore jakies takie mleczko lagodzi troche ale jak po nim cos wypije to bye skutek osadzenia sie na scianac przelyku.
Hehehe a mówili ze bycie kuchazem bedzie takie piekne ooooo masakra
Czy jest jakis srodek zmniejszaiacy obzek gardła albo moze wyprubuje jakis syrop na kaszel bo chyba maja podobne działanie ?
P.S
Nawet w Lux Medzie tzeba czekac i to długo do gastrologa zapisałem sie w wtorek a wizyta dopiero w piatek :O
Powrót do góry
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 9:31 am Temat postu:
macabne Tak jak podałem wyżej,płukanie Azulanem,unikac ostrych i pikantnych potraw.W tej chwili już nie wiele mozna zrobić.
Powrót do góry
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 1:49 pm Temat postu:
macabne napisał:
wtorek a wizyta dopiero w piatek :O
przecież to wcale nie jest długo.
u mnie czasem trzeba czekać kilka miesięcy i to do takiego lekarza jak np kardiolog- no do niego to teraz są zapisy na koniec sierpnia.
więc nie ma tak źle
co do gardła i przełyku- idź do apteki i zapytaj czy nie znają jakiegoś leku na Twoją przypadłość.
poza tym słyszałam, że na podrażniony przełyk i żołądek dobre jest siemię lniane- tylko radzę kupić odtłuszczone bo inaczej się ciągnie jak "gluty".
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Laryngologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1