Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
asas
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 8:02 pm Temat postu: Posiew z wydzieliny ropnej |
|
|
Gdzie można zrobić posiew z wydzieliny ropnej? Obdzwoniłam wszystkie laboratoria w Poznaniu i mówią mi, że jedynie posiew z gardła. W gardle mi nic nie wychodzi, a ja mam ropne migdały i chciałabym wiedzieć jakie mam bakterie, żeby je wyleczyć. Może sanepid? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 8:04 pm Temat postu: |
|
|
Kup w aptece wymazówkę w zestawie transportowym, idź z nią do swojego lekarza, niech ci pobierze wydzielinę i zanieś do labolatorium. Tak będzie najprościej... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asas
|
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 2:01 pm Temat postu: Posiew z wydzieliny ropnej2 |
|
|
zrobiłam posiew z wydzieliny ropnej z migdałów i... okazało się, że nie wychodowano drobnoustrojów chorobotwórczych. Czy to możliwe? Przecież w tej ropie moim zdaniem jest grom zarazków?
[color=red]Nie zakładaj nowego tematu, skoro już założyłaś jeden o danej tematyce!Forum to nie śmietnik! Przeczytaj regulamin.[/color]
[color=gren]Tematy połączyłam. / nowicjuszka[/color] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 7:47 pm Temat postu: |
|
|
A może to nie jest wywołane przez bakterie tylko przez wirusy? O tym nie pomyślałaś? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asas
|
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 12:06 pm Temat postu: |
|
|
A jeżeli przez wirusy to jak sprawdzić jakie wirusy? Może uda się wyleczyć migdały zamist wycinać? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 8:17 pm Temat postu: |
|
|
Najczęściej pobiera się krew i sprawdza poziom poszczególnych przeciwciał. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|