FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ivo40
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 6:41 pm Temat postu: Poszerzone naczynia przedramienia |
|
|
Może ktoś miał już z czymś takim do czynienia ?Lekko opuchnięta ręka i pacha , widoczna sieć naczyń żylnych na przedramieniu , drętwienie owej ręki oraz węzły szyi powiększone do ok. 10mm ,węzeł piersi ok.5mm,- wszystko po prawej stronie .Zrobiłam usg węzłów -j/w, Doppler ręki niby też w normie , nikt nie potrafi mi pomóc , a ja czuję , że coś jest nie tak .Ręka opuchnięta ,przy byle zgięciu drętwieje , naczynia żylne na wierzchu , no i te węzły , zwłaszcza na szyi przeszkadzają wręcz ...do jakiego lekarza się udać , jakie badania zrobić ?? wszystko to trwa już półtora roku , czasami jest trochę lepiej , jakby te żyły się chowały ale 2-3 dni i znowu ręka zaczyna mi ciążyć...mój lekarz sprawę bagatelizuje ..... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pasta
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach
|
Wysłany: Wto Cze 11, 2013 10:39 am Temat postu: |
|
|
Dzień dobry!
U jakiego lekarza Pani była? Czy była Pani u neurologa? Zastanawiam się czy Pani problem nie jest powiązany z kręgosłupem. Czu cierpiała Pani kiedyś na dolegliwości kręgosłupa: ból, sztywnienie karku, ramion? Proszę zrobić proste ćwiczenie - położyć się na twardym, płaskim łóżku na plecach, następnie proszę głowę odchylić w lewo, tak by była jak najbliżej lewego ramienia (bez podnoszenia, ciało swobodnie leży na wznak, tylko głowa się przechyla, ramiona zostają w swojej pozycji), następnie proszę wyciągnąć w bok prawą ręką, aby znajdowała się na wysokości klatki piersiowej (ręka powinna leżeć na łóżku do połowy ramienia, reszta ręki powinna być poza skrajem łóżka) - czy odczuwa Pani drętwienie ręki? Czy drętwieją palce ręki? Proszę następnie zgiąć rękę w łokciu do góry, tak jakby trzymała Pani w ręce hantle - zginamy rękę do barku i z powrotem prostujemy, czy przy wyproście czuje Pani ciągnięcie? Proszę to samo ćwiczenie powtórzyć z drugą ręką, analogicznie i opisać swoje objawy.
Niepokoją mnie te węzły oraz wystające żyły - czy była Pani u chirurga nayczniowego? Myślę, że warto wybrać się do tego specjalisty dodatkowo. Problem może być bowiem złożony, należy zbadać każdą ewentualność.
Czy lekarz u którego PAni była zlecił Pani jakieś badania prócz usd Doppler?
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|