FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Atomówka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2016 12:11 pm Temat postu: Powikłania po grypie, nadmierne pocenie się |
|
|
Hej Mam pytanie odnośnie powikłań po grypie - jakie mogą być ich rodzaje i czego objawem jest nadmierne pocenie się? Obecnie leżę w łóżku i choruję - tydzień temu byłam u lekarza, leczę się zapisanymi przez niego lekami. Wcale nie czuję cię jednak lepiej - występuje u mnie nadmierne pocenie się, boli mnie głowa, cały czas czuje się zmęczona. Czy to mogą być powikłania po grypie? Nie wiem co robię nie tak w trakcie leczenia, że dolegliwości nie ustępują... Martwi mnie zwłaszcza to pocenie się, aż boję się mierzyć temperaturę... Czy powikłania po grypie mogą być groźne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sylwusia333
|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2016 4:04 pm Temat postu: |
|
|
Nadmierne pocenie się może byc objawem powikłań po grypie chociażby dlatego, że jednym z takich powikłań jest zapalenie płuc i oskrzeli, któremu towarzyszy wysoka temperatura. Wskutek gorączki organizm próbuje ochłodzić się np. poprzez nadmierne pocenie. Do powikłań po grypie należeć mogą: zapalenie zatok, zapalenie ucha środkowego, niewydolność krążenia oraz zespół Guillian-Barré, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych i mózgu czy poprzeczne zapalenie rdzenia. Nie lekceważ więc objawu nadmiernego pocenia i zgłoś się do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Brian9
|
Wysłany: Pon Kwi 25, 2016 3:52 pm Temat postu: |
|
|
Nadmierne pocenie się nie musi od razu oznaczać powikłań po grypie - to sygnał, że organizm wciąż walczy. Lepsze to niż brak temperatury a występowanie innych objawów - np. kaszlu. U mnie taka właśnie sytuacja - kaszel po grypie bez żadnych objawów gorączki, pocenia się, skończyła się serią zastrzyków - zwykłe antybiotyki już nie skutkowały :/ Na pewno masz gorączkę - organizm bowiem poci się, kiedy oddaje ciepło |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Saracen
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 12:41 pm Temat postu: |
|
|
Wśród powikłań po grypie jest wiele takich, które mogą powodować nadmierne pocenie się. Mogą to być: zapalenia płuc, zapalenie oskrzeli, zapalenie krtani, zapalenie zatok, astma oskrzelowa, niewydolność oddechowa, a nawet zapalenie mięśnia sercowego czy zapalenie osierdzia. Ja widać, jest szerokie spectrum powikłań po grypie. Leczenie objawowe - w Twqoim przypadku skupianie się jedynie na nadmiernym poceniu - może nie przynieść rezultatu. Konieczne jest postawienie diagnozy. Nie masz pewności zresztą, że Twoje pocenie się wiąże się na pewno z powikłaniami po grypie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Piotr_Peter
|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 2:05 pm Temat postu: |
|
|
Nadmierne pocenie się jest objawem typowym dla grypy. Jeśli leczysz się dopiero tydzień, nie masz powodów, żeby podejrzewać u siebie powikłania. Szczyt objawów grypy może utrzymywać się do 4 dni, ale sama choroba to nieraz kwestia nawet trzech tygodni. To nie jest przeziębienie czy katar, które musi trwać 7 dni bez względu na to czy jest leczone czy nie. Nadmierne pocenie się jest sygnałem, że twój organizm jeszcze nie poradził sobie do końca. Wypełniaj zalecenia lekarza, a powikłania nie powinny wystąpić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|