Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Powikłania po usunięciu raka tarczycy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Endokrynologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
IF

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lis 25, 2007 10:48 am    Temat postu: Powikłania po usunięciu raka tarczycy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moja mama w zeszłym tygodniu miała operację tarczycy.Szukam informacji na temat powikłań min.Surprised zaniku czucia wokół blizny pooperacyjnej, oraz o drętwieniu rąk i nóg.
Co do blizny to interesuje mnie czy można w jakis sposób przywrócić czucie bo zanik jest dość rozległy jak mi się wydaje-od blizny do brody.
Ale bardziej niepokoi mnie to że mamie drętwieją ręce i nogi-zaczęło się w drugiej dobie po operacji i utrzymuje się.Lekarze mówią że to niedobór wapnia i podają mamie dość duże jego dawki.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mikmik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Nie Lis 25, 2007 12:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z własnego doświadczenia wiem ze czucie troche wróci ale na to czasu trzeba
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Endokrynologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1