Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sob Maj 06, 2006 8:36 am Temat postu: Powikłania....?
Witam mam takie pytanie bo coś nie wiem czy lekarz rodzinny dobrze postawił diagnoze czy coś.
Słuchajcie 2 tygodnie temu byłem u lekarza i po badaniu stwierdzil angine + przyspieszona akcja serca i zwiekszone cisnienie dostalen Zinnat + propanolol 10mg , będąc na kontroli dostalem jeszcze poł opakowania zinnatu i mam brac jeszcze 10 dni propanolol po czym zaczac go odstawiac tyle ze angina juz przeszla cisnienie opadlo ale akcje serca mam wciaz popudzona takie 80-100.Dodam tylko ze mam 19 lat w sumie matura w tym roku ale nigdy nie mialem problemow z nerwami albo z czyms takim aktywnie uprawiajaca sport osoba.
Powrót do góry
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
Wysłany: Sob Maj 06, 2006 10:18 am Temat postu:
skoro lekarz tak zalecił na wizycie kontrolnej to perwnie ma racje, z anginą nie ma rzartów często jest tak że osobie chorej wydaje się że jest już zdrowa, odstawia leki i zaraz pojawia się np. zapalenie płuc. dopiero nie wyleczona do końca angina może miec straszne powikłania... Lekarz wie co robi przy anginie. Nie wolno odstawiać leków bo pacjent nie widzi już objawów choroby
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Lekarz rodzinny
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1