Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Nie Paź 17, 2010 12:05 pm Temat postu: pozycja dziecka a cesarka ;/
witam , jestem w 38 tygodniu ciązy .. tydzien temu na usg doznałam szoku gdyż mój lekarz poinformował mnie że czeka mnie cesarka;/....
dziecko w 20 tyg ciązy było ułożone w położeniu podłużnym główkowym na kolejnym usg w 28 tyg.było to ułożenie podłużne miednicowe kolejne usg które odbyło sie tydzien temu 37 tydz to samo ..miednicowe ;(
lekarz powiedział ze nie ma szans ze sie nie przewróci bo waży 3,5 kg.
strasznie nie chce cesarki czy są jakieś szanse ze lekarz sie pomylił ?
dodam że łożysko mam na przedniej ścianie słyszałam ze dzieciaczki czasem przez to nie mogą się ułożyć prawidłowo czy to prawda ?
Ja odczuwam jak maluszek sie wierci i to bardzo mocno szczególnie sie buntuje gdy leże na lewym boku ...
Powrót do góry
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
Wysłany: Nie Paź 17, 2010 5:27 pm Temat postu:
No szanse na to,że dziecko sie odwróci są mniejsze niz 1 %. Najzwyczajniej nie ma miejsca. Czujesz jego "wiercenie" to raczej rozpychanie. Maluszek o tej wadze i na tym etapie nie ma w ogóle miejsca na fikołki . lekarz sie nie mógł pomylić bo ułozenie widać dokładnie.
Nie bój sie cesarki.Nic strasznego . Ja wspominam nawet miło _________________ Jestem mamą ))
Powrót do góry
Kamii
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 2:30 pm Temat postu:
Dziękuję za odpowiedz .. a mam jeszcze jedno pytanie czy przy dotykaniu główki dzieciątka mogę odczuwać ból ? bo po lewej stronie nad pępkiem wyczuwam taką dużą kulkę a jak ją dotkną to mnie to boli ;/ czy tak powinno być?a może to nie główka ?...
Powrót do góry
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 7:50 pm Temat postu:
Na pewno nie czujesz główki. Maleństwo może się wypinać ale nie będzie bez ruchu w jednej pozycji cały czas. jeśli czujesz to nad pępkiem i ta kulka jest cały czas to przypuszczam,że możliwa jest przepuklina pępkowa. _________________ Jestem mamą ))
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Ciąża i poród
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1