Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ankaszewczuk
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 12:46 pm Temat postu: Pozycja podczas snu w czasie ciąży |
|
|
mam pytanko jestem w pierwszym trymestrze i zasypiam glownie na brzuchu czy to nie jest przeszkoda z gory dziekuje za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 12:25 pm Temat postu: |
|
|
hmm....pozycja na brzuchu podczas snu nie jest zalecana dla kobiet w ciazy... jak jeszcze brzuszka nie widac to mysle ze to nie jest problem ale w przyszlosci bedziesz musiala spac na boku albo na plecach:) pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Gru 07, 2006 11:35 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam sie z Pituszka :)najlepiej przyzwyczajac sie do zasypiania na boku bo potem bedzie nam coraz trudniej wiadomo ze kazdy uwielbia spac w roznych pozycjach ale dzidzia juz nad tym zapanuje zeby tak sie nie działo pzdR _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 1:01 am Temat postu: |
|
|
Z duzym brzuszkiem nie za wygodnie sie spi,najlepsza pozycja jest spanie na boku,ale nie da sie przepac calej nocy w jednej pozycji,zwlaszcza jak dziecko jest bardzo ruchliwe,tak jak moje.Dla mnie noce to byly koszmary,bo nie moglam spac przez to ze moj synek non stop mnie "tratowal". |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 1:21 pm Temat postu: |
|
|
ja od poczatku spałam na boku - na plecach nie dałam rady za długo
ale powiem jedno - po porodzie położenie sie na brzuchu to wręcz luksus nad luksusy hihi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ruda
|
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 12:21 pm Temat postu: spanie na brzuchu w ciąży... |
|
|
jestem w piątym miesiącu ciąży (20 tydzien) i nadal najwygodniej jest mi zasypiać na brzuchu. Nawet jesli zasnę na boku, rano budzę się leżąc na brzuchu. Czy jest to niebezpieczne dla mojego maleństwa? Ja sama nie czuję zadnego dyskomfortu ani ucisku leżąc na brzuchu.
pozdrawiam
----edit by emilka----
temat przenoszę do odpowiedniego działu "Ciąża i porod" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 3:18 pm Temat postu: |
|
|
Ja bym Ci nie radzila nadal tak spac,mozesz zaszkodzic tym dziecku tym bardziej,ze to juz jest piaty m-c i brzuszek napewno jest juz troche zaokraglony.Najbezpieczniejsza pozycja do spania dla ciezarnej kobiety jest spanie na lewym boku,wiem,ze nie jest to zbyt wygodne spac non stop na jednej stronie,ale wkoncu czego nie robi sie dla dobra dziecka.Prawda?Przeciez lezac na brzuchu uciskasz na dziecko calym swym ciezarem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 10:01 am Temat postu: |
|
|
no własnie..zgadzam sie z Aga ja bałabym sie zasnac na brzuchu wiedzac ze dzidzia jest juz taka duza.. nie daj boze,podczas snu ucisniesz za mocno brzuch..ii...tragedia murowana...wytrzymaj jeszcze te 4-5 m-cy i pospij na boku,dla zdrowia Twego dziecka. A potem kiedy urodzisz to sobie zrekompensujesz i bedziesz spac tyle razy na brzuchu ile Ci sie zechce. pozdrofki _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Albiniec
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 3:38 pm Temat postu: |
|
|
Śpiac na brzuchu i na plecach (troche mniej w tej pozycji) dzidzia ma utrudnione oddychanie, więc teraz staraj sie jak nawiecej spac na lewym boku, żeby dzidziusia dotlenic i dac mu normalnie rosnac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
natalia szulc
Wysłał podziekowań: 7 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 12:09 pm Temat postu: |
|
|
ja spie od 3 miesiaca na boku juz sie przyzwyczailam dlatego ze dopiero w 3 miesiacu sie dowiedzialam ze jestemw ciazy teraz najlepsaa pozycja to spanie na lewym boku pozdrawiam przyszle mamy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|