FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emil185
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 2:39 pm Temat postu: Problem kregoslup... |
|
|
witam.
mialem ostatnio przez 2 dni bole kregoslupa okolice piersiowo ledzwiowe, zrobile MR piersiowego i krzyzowego i wyszlo to:
Ledzwiowy:
Niewielka prawoboczna skolioza.
zmiany zwyr. krazkowL2L3 L3L4 Z OBNIZENIEM ICH WYSOKOSCI. nA POZ. L5-S1 niewielka prawoboczna wypuklina ze splyceniem prawego zachylka bocznego i otworu m-kreg.
piersiowy:
lewoboczna skolioza. zmiany zwyr. krazkow od TH6 do TH11. Na poz TH10-TH11 widoczna centralno prawoboczna wypuklina krazka z uciskiem na worek opony twardej i zwezeniem prawego zachylka bocznego i otworu miedzykregowego z uciskiem na korzen n.
I moje pytanie, bo jeszcze nie bylem u lekarza, czy to sa bardzo powazne rzeczy???
plecy juz mnie w ogole nie bola praktycznie, jedynie prawa noga taka jakaas dziwna przy chodzeniu, ciagnie miesien uda ten tylni i to wszystko.
Czy wystarczy rehabilitacja???
Dzieki za ewentualne wypowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pacjent5
|
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 1:07 pm Temat postu: |
|
|
przede wszystkim to z kręgoslupem nie ma zartów! po drugie, skoliozę powinno się korygować, zbagatelizowana moze w pozniejszych latach bardzo nieprzyjemnie dawac znac o sobie, warto isc do rehabilitanta i zacząc cos na to radzic, ja leczyłem skolioze syna w gdańsku na ulicy lendziona, kręgosłup ma sie tylko jeden na cale zycie, i trzeba o niego dbać! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jacekC1
|
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 9:18 am Temat postu: |
|
|
Spróbuj konsultacji u specjalisty, np. gabinety dominika zaglanicznego, tam Twoj przypadek zostanie rozpatrzony indywidualnie, powiedzą co jak i gdzie i przede wszystkim jak długo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|