Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
barbara71
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 12:24 pm Temat postu: Problem, uczucie zatkania w przełyku i spuchnięta warga |
|
|
Witam!
Mam poważny problem z mężem, jak to panowie nie lubią chodzic po lekarzach nawet gdy coś się dzieje. Mój mąz od dzieciństwa ma wade serca nie leczoną, był nawet w wojsku i tam tez nie przywiązali do tego wagi (a był komandosem i skakał ze spadochronem) dokładnie nie wiem jaka ta wada ale co jakiś czas ma szybsze bicie serca pyk-pyk-pykpyk coś w tym stylu i jest niskociśnieniowcem.
Problem polaga na tym że od jakiegoś czasu skarży sie na ból w klatce piersiowej, a zeszłej nocy nastąpiło coś bardzo dziwnego, obudził się w środku nocy i czuł jakąś gule w okolicach mostka i nie mógł nabrac powietrza myślał że się udusi popił wodą nawet bułką próbował przepchać to coś i położył się, po jakiejś godzinie znów się obudził i gula znalazła się prawie w gardle i podobna sytuacja uczucie duszenia się znów zrobił to samo z piciem i bułką, położył się rano obudził się ze spuchniętą dolną wargą taką aż przekrwioną.
Teraz pytanie czy to serce czy jeszcze coś innego i czy ktoś coś podobnego miał ????
Bardzo dziękuję za wszelkie informacje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 1:56 pm Temat postu: |
|
|
barbara71
Objawy mogą wskazywać na problemy kardiologiczne,gastrologiczne ale i pulmonologiczne.Bez badania nie do oceny.Jednak bardziej się skłaniam do kardiologicznych( objawy wskazują na problemy krążeniowe)Wskazana wizyta u lekarza rodzinnego(wykonanie badań podstawowych;krew,ekg)I wówczas lekarz zdecyduje na podstawie badań do jakiego specjalisty skierować(a są konieczne skierowania,chyba że prywatnie)Na odległość nie da się osłuchać.I uważam że wizyta wskazana jak najszybciej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
barbara71
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 4:13 pm Temat postu: Dzieki :) |
|
|
No tak też i ja myślę, a i zapomniałam dodać że mąż do tego wszystkiego jest alergikiem, a poza tym prowadzimy bardzo zdrowy styl życia, mąż nie pali i nie pije uprawia sport ale dla relaksu (basen, bieganie, nie męczące ćwiczenia na ławeczce) ale jest tylko jeden problem i pytanie jak nakłonić 40-letniego faceta który uważa się za okaz zdrowia na wizytę u lekarza ???
Jeszcze raz pozdrawiam barbara71
P.S. Szkoda że nie odezwał się nikt kto miał podobne objawy i już wie co to jest |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 6:10 pm Temat postu: |
|
|
barbara71
Nie można porównywać objawów z podobnymi w innych jednostkach chorobowych,tym bardziej jak znaczyłem,podobne objawy mogą występować w innych
[quote:a9f3457054="carboczar"]gastrologiczne ale i pulmonologiczne | ja oceniam z punktu widzenia medycznego.
Mąż jest w grupie wiekowej szczególnie narażonych na problemy kardiologiczne a te objawy mogły wskazywać na wystąpienie zawału.Dlatego sugeruje wizytę u lekarza i wykonanie ekg i badanie krwi. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |