Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Julta87
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 28, 2006 10:41 pm Temat postu: Problem z 1 dniem |
|
|
Ostatnio miałam małe zamieszanie w swoim życiu i nie pamiętam kiedy zaczęłam brać tabletki(microgynon21) ani kiedy skończyłam je brać a jestem właśnie w trakcie 7-dniowej przerwy i aktualnie mam miesiączkę. Myślę, że powinnam zacząć je brać w środę lub w czwartek. Czy ta różnica 1 dnia jest bardzo istotna?? Na pewno w środę będę miałam końcówkę okresu a w czwartek już nie będę miała. Czy antykoncepcja będzie zachowana jeśli przypadkowo ominę 1 dzień?? Czy lepiej jest wziąć pierwszą tabletkę w środę niż w czwartek?? Proszę o szybką odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alicja_188
|
Wysłany: Pon Sie 28, 2006 10:50 pm Temat postu: |
|
|
szkoda ze nie napisalas, kotrego dnia zawsze rozpoczynalas branie tabletki.Moim zdaniem roznica jest niewielka, jesli mozna przesunac okres(zeby byl pozniej) lub ktos wogole zapomni wziasc talbetke,to dlaczego ma zajsc jakas roznica jesli wezmiesz dzien pozniej lub wczesniej:),waze abyś od momentu zażycia brała regularnie .Pozdrawiam ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justa Gość
|
Wysłany: Pon Sie 28, 2006 11:41 pm Temat postu: |
|
|
mozesz wziasc wczesniej czyli w srode i bedzie ok.wazne zebys nie wziela za pozno bo wtedy nawet 1 dzien zrobi roznice.krotsza przerwa moze byc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Sie 29, 2006 8:17 am Temat postu: |
|
|
Proponuję wziąść wcześniej niż później, czyli w środę.
Musisz się zabezpieczać dodatkowo, np. prezerwatywą przez pierwszy tydzień zażywania pigułek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|