FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rsh
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 8:02 pm Temat postu: Problem z kciukiem |
|
|
Witam
Mam pytanie czy jest sens odwiedzić chirurga czy nie. A konkretnie , na początku lata grając w piłkę nożną podczas piąstkowania piłki zapomniałem zgiąć kciuka i cała siła została przyjęta właśnie na kciuk , natychmiast pojawił się silny ból , początkowo myślałem że jest to zwykłe wybicie i spróbowałem go nastawić po około 4 dniach opuchlizna ze stawu drugiego licząc od góry kciuka zeszła i kciuk przestał boleć , ból pojawiał się jedynie przy silnym ściśnięciu czegoś dłonią. Jednak ostatnio pracuje przy stawianiu płotów betonowych i jakiś tydzień temu kciuk zaczął coraz bardziej boleć i sztywnieć , w chwili obecnej nie mogę go wyprostować do końca w pewnym momencie jest jakby blokada tak jak bym miał go wyprostowanego do końca i dalej już nie mógł , ale kciuk jest odchylony jakieś 20 , 30 stopni od pionu. To samo dzieje się przy zginaniu. Przy zginaniu jak i prostowaniu pojawia się silny ból przy osiągnięciu tego punktu granicznego tak jakby mi ktoś wbijał igły w kciuk. Wszystko to dzieje się w drugim stawie od góry kciuka , dodam że niema widocznej opuchlizny , ból jest bardzo dokuczliwy i pojawia się nawet przy takich czynnościach jak wkręcenie czegoś za pomocą śrubokręta bądź podniesienie butelki z wodą. Kiedyś kciuk miałem tak wyrobiony że swobodnie wyginałem go w jedną jak i drugą stronę. Teraz pracuję od poniedziałku do piątku i chcąc odwiedzić chirurga musiał bym się zwolnić na jeden dzień z pracy i jest to ostateczność , jak sądzicie wystarczy maść i jakieś okłady czy jednak konieczna będzie wizyta u specjalisty. Macie może podejrzenia co to może być ??
Będę wdzięczny za każdą odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 4:45 pm Temat postu: |
|
|
wg mnie lekarz jest konieczny. skoro masz ograniczoną zdolność ruchów oraz pojawia się przy tym silny ból to lekarz powinien Cię obejrzeć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|