Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
skoczek82
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 8:00 pm Temat postu: problem z kolanem po artroskopii |
|
|
3 tyg temu mialam artroskopie kolana. Wycieto przerosniety fald blony maziowej. Rehabilituje sie juz 2 tyg. Poczatkowo cw tylko na artropomot pozniej izometria. Od paru dni kolano zaczelo mnie bolec i puchnac. Pokazalam to rehabilitantowi i powiedzial ze cos jest z cialem hoffy. W miejscu gdzie byl artroskop procz niezagojonej jeszcze blizny pokazal sie twardy guz wielkosci malego orzecha wloskiego. Rehabilitant nie chcial mi powiedziec czym to jest spowodowane tylko ze to cos przyrasta i trzeba oderwac no i jak stwierdzil jest stan zapalny. Dzis nie dalo sie tego dotknac bo boli jeszcze gorzej. Chodze z bolem, mam wrazenie ze to kolano jest wielkie jak arbuz. Czasem cos kloje. Dzis nie kazal cwiczyc tylko rozruszali rzepke. Nie wiem czy to jest efekt przeciazenia czy moze czegos innego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dimedicus
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 10:12 am Temat postu: |
|
|
skoczek82
Na odległość trudno ocenić,należy sądzić,że wystąpił wysięk .Wskazana wizyta u ortopedy i wykonanie usg kolana.Nie jest,to prawidłowy objaw. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
skoczek82
|
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 5:53 pm Temat postu: |
|
|
Ortopeda powiedzial ze to stan zapalny. Dal skierowanie na dodatkowe zabiegi z fizykoterapii i na tym koniec. Wizyta za miesiac. Nie wyjasnil czym to jest spowodowane |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Vinga
|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 8:16 am Temat postu: |
|
|
Nie wiem skąd jesteś ale mi na pomorzu tak zkasztanili rehabilitację po artroskopi że po niecałych 2 latach miałam kolejną operację (miałam podobne ojawy) Zero pojęcia o tym co robią!!! Po drugiej operacji trafiłam na Śląsk ( standardowo robią dwa dni) do malutkiej miejscowości Bieruń Stary do super ludzi z "Fizjofit-Galen" Postawili mnie na nogi w kilka dni, wytłumaczyli dlaczego tak się dzieje , o ciele Hoffu i zrostach i co trzeba z tym robić!!!dostałam ćwiczenia do domu i po kilku miesiącach wróciłam do sportu Dla mnie to było daleko (ponad 800 km) ale było warto!!! No i była to moja ostatnia szansa bo tutaj rozkłądali ręcę mówili, że nie wiedzą dlaczego jest nawrót kontuzji -a był to wynik źle prowadzonej rehabilitacji !!!
Pozdrawiam i życzę zdrówka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|