Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rolexxx
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 11:35 am Temat postu: Problem z kręgosłupem - Lordoza? |
|
|
Witam
Mam 16 lat, od około roku coś zaczęło się z moim kręgosłupem dziać(wykrzywił się). Na internecie dużo czytałem o tym, i doszedłem do wniosku że mógłbym mieć lordoze, lecz ja mam skrzywienie w okolicach odcinka piersiowego. Chciałbym się zapytać czy jest możliwość wyprostowania tego kręgosłupa? Wiele ludzi przy takich objawach skrzywień kręgosłupa boli głowa itd, lecz ja jak narazie nie dostrzegłem takich skutków.
Nie wiem zupełnie gdzie miałbym się udać w tej sprawie, nigdy nie miałem problemów z takim czymś i dlatego chciałbym abyście udzielili własnych odpowiedzi co do mojego problemu.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
szara
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 10:52 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz lordoza może być nabyta lub wrodzona. O ile nabytą mozna jakoś "wyleczyć " o tyle tą drugą nie. Tak mi się wydaje bo lekarzem nie jestem. Przede wszystkim należy się udać do lekarza. Tam ci powiedzą jakie ćwiczenia należy wykonywać aby ta dysproporcja się nie powiększała!!! Na pewno trzeba wzmocnić gorset mięśniowy przy kręgosłupie. Samemu lepiej ćwiczeń nie dozować. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Rolexxx
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 11:24 am Temat postu: |
|
|
Moja lordoza raczej nie jest wrodzona... a jeżeli miałbym się udać do lekarza to do jakiego? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 2:29 pm Temat postu: |
|
|
najlepiej do rodzinnego po skierowanie do ortopedy _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|