Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 2:36 pm Temat postu: |
|
|
Skoro badania nic nie wykazały, to napij się kawy i gdy wystąpią objawy idź do innego lekarza. Jeśli kolejny nic nie wykryje, to po prostu odstaw kawę i wszystko co zawiera kofeinę. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zulusia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 11:14 pm Temat postu: |
|
|
to może być zwykłe uczulenie na kofeine. ja tak miałam po żółtku jaja. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bibułka
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 11:34 pm Temat postu: dziwne widzenie |
|
|
Witam:) Od jakiegoś czasu np. podczas oglądania telewizji ale tylko gdy w pokoju jest ciemno obraz tak jakby spływa na dół, tak rozciąga się (lecą takie lekkie promienie), jednak gdy obraz w telewizji jest jasny( pomimo ciemności w pokoju) widzę znów normalnie, mam też tak wieczorem na np. w mieście gdy patrze na lampy, promienie z niej są mocniejsze tylko te które lecą w dół, zauważyłam też gdy jak patrze na księżyc to czasami tak jakby lekko rozdwaja się, czesto też gdy oglądam filmy na kompie z napisami, to napisy lekko się rozdwajają i leciutko przesuwają się w doł.
Co to może być?
Objawy te są dosyć często ale nie systematycznie.
Nie są też bardzo nasilone ale czasem mnie to lekko irytuje gdyż muszę tak jakby lekko wytrzeszczyć oczy żeby widzieć normalnie.
proszę o odpowiedz:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasienkaaa
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 12:16 pm Temat postu: Drżenie oka |
|
|
Witam
Pisze z pewnym problemem. Od pewnego czasu drży mi prawe oko. Zauwazylam, ze zwykle dzieje sie to kiedy je mruze, zamykam czy tez kiedy szeroko sie usmiecham. Drzenie trwa kilka sekund i zwykle pojawia sie kilka razy dziennie. Zawsze dotyczy to prawego oka, nigdy lewego. Co to moze oznaczac? Na co dzien nie nosze okularow, uzywam ich do czytania lub komputera.
Niepokoi mnie to.
Pozdrawiam i dziekuje z gory za odpowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 3:41 pm Temat postu: |
|
|
dobrze się odżywiasz? może to brak magnezu? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasienkaaa
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz, jestem po ciezkiej i powaznej chorobie, wzielam wiele lekarstw. Ale obecnie staram sie dobrze odzywiac, jem duzo owocow, warzyw i innych potrzebnych skladnikow.
Nie wiem co z tym magnezem...Kurcze, boje sie, ze to jednak nie to.
Wiem, zadam idiotyczne pytanie, ale chyba powinnam z tym pojsc do okulisty, prawda? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Maniek5
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 12:59 pm Temat postu: Plamka na prawym oku |
|
|
Nie wiem od jak dawna to mam,ale pewnego dnia zauważyłam,że na prawym oku u góry ( widać to jak "podniosę" powiekę) mam taką jasno-brązową plamkę na oku. Nie wiem czy mam to od urodzenia, czy od jakiegoś czasu. Co to jest?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2010 5:00 pm Temat postu: |
|
|
Maniek5
może pęknięte naczynko krwionośne które się goi?
dla pewności idź do okulisty . tylko podczas badania będzie można stwierdzić co to takiego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
morela2
|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 8:28 pm Temat postu: ciagle lzawienie oczu |
|
|
Mojej mamie lzawia bezustannie oczy,slyszalam,ze to moze byc skutkiem zarazenia chlamydia,czy mozna jakos to sprawdzic? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 5:25 pm Temat postu: |
|
|
morela2, najlepiej czym prędzej wybrać się do okulisty i nie dać się zbyć! Teraz, gdy wszystko pyli, może być to zwykłe uczulenie, ale Ty napisałaś "bezustannie", więc mniemam, że również i zimą ma to miejsce. Nie warto narażać się na niebezpieczeństwo utraty choćby części wzroku, dlatego niech mama szybciutko ustala wizytę u specjalisty! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|