Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 9:42 am Temat postu: Problemy z łożyskiem
Chcieli byśmy z mężem, jeśli wszystko pójdzie z godnie z planem mieć w przyszłości jeszcze jedno dziecko ale mamy już dwójkę. Przy pierwszym porodzie bardzo długo łożysko się odklejało i musiałam brać tabletki na powstrzymanie krwawienia 6tyg po porodzie żeby uniknąć łyżeczkowania. Przy drugim porodzie w ogóle nie odkleiło się łożysko i było usuwane ręcznie pod narkozą co gorsza doszło przy tym do krwotoku i prawie by mi usunęli macice. Czy to oznacza że przy trzecim byłoby jeszcze gorzej czy nie ma znaczenia? I czy cesarskie cięcie w takim wypadku byłoby leprze?
Powrót do góry
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 10:19 am Temat postu:
Nie jest powiedziane,że tak będzie przy kolejnym dziecku . Jednak ryzyko takie istnieje. Najlepszym rozwiązaniem i to juz powinien zaproponować lekarz - jest cesarskie cięcie. Podczas operacji odrazu usuwają łożysko i w ten sposób uniknie się komplikacji _________________ Jestem mamą ))
Powrót do góry
Rose
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 10:22 am Temat postu:
Acha dziękuje za odpowiedź
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Ciąża i poród
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1