Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
smerfetka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 12, 2007 4:19 pm Temat postu: |
|
|
idz do lekarza i zostaniesz skierowany na odpowiednie badania .Tez mialam problemy z nerkami i wykonano mi usg |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iwa Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 12:45 am Temat postu: |
|
|
A co oznacza CC? Ja myślę, że umiarkowane picie piwa raczej pomaga nerkom. Zrób sobie badanie moczu. _________________ Nie poddaj się... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Damian_G
|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 10:53 am Temat postu: |
|
|
CC to oczywiście Coca Cola Co do lekarza to się wybieram, ale z czasem u mnie nie najlepiej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iwa Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Aha, juz jarze;)
A więc: CC zawiera duże ilości kwasu fosforowego (sama to badałam na analizie chemicznej). Kwas fosforowy powoduje min odkładanie się w organiźmie złogów kamieni, a te jak wiadomo powstają w nerkach, pęcherzyku żółciowym, itp. WIęc może stąd ten ból. Mam nadzieję, że to nie to, że tylko nerki bolą, bo już coś się zaczyna dziać. Proponuję pić duże ilości płynów, żeby te nerki przefiltrować. Spróbuj jeść też natkęz pietruszki. A co jest dobre jeszcze na kamienie (przepisał mi to kiedyś lekarz, gdy miałam piasek na nerkach) to wypić rano na czczo łyżkęoliwy z oliwek. A na pęcherz (jeśli CIę boli) dobry jest Furagin (bez recepty). _________________ Nie poddaj się... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 12:37 pm Temat postu: |
|
|
Cc powoduje choroby nerek, moja znajoma miała taki problem. Ustąpił po tym, jak przestała ją pić, więc myślę, że jak przestaniesz, to przejdzie. _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 6:33 pm Temat postu: |
|
|
no to juz wszystko jasne.... kiedys wypilam coca coli 0,5 l tak samo zaczelo mnie bolec straszliwie.... i co sie okazalo ze mam kamienie na nerkach po jej wypiciu po prostu jakos daly znac o sobie i mialam atak... czesto tez mam zapalenie pecherza biore na to Furagin wiec radze isc do lekarza i zrobic USG |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Damian_G
|
Wysłany: Pią Lut 16, 2007 2:25 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za porady. Chuba muszę się przejść do lekarza. Perspektywa kamieni nie specjalnie mi się podoba. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
natalciabosman
|
Wysłany: Nie Sie 12, 2007 6:02 pm Temat postu: Problemy z nerkami ? |
|
|
Witam mam 18 lat, otóż od jakiegos miesiące może więcej, mocz mi sie sam 'popuszcza' tak samoczynnie, ale po jakich 2-3 h juz mam cale mokre majtki. To jest bardzo uciązliwe i jest nie przyjemny zapach . Więc co to mogło by być, ale przy moczu nie czuje zadnego bolu ani nic ? Jakiegos problemy z nerkami ?
Temat przenosze w odpowiednie miejsce
mala_mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zdrowa
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 4:47 pm Temat postu: pomoc |
|
|
Dowiedzialam sie, ze na portalu poradnikzdrowie.pl na pytania odpowiadaja lekarze, jest tam tez nefrolog, moze on ci pomoze? oto link: ---- link usuwam --------- prosze zapoznac sie z REGULAMINEM FORUM!
Mala_mi
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
arox71
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 5:22 pm Temat postu: Problemy z nerkami - zbiorczy |
|
|
Witam!
Mam taki problem, zdarza się (często ale nie zawsze), że na drugi dzień po spożyciu alkoholu (nawet niekoniecznie dużych ilości np 2-3piwa) budzę się z bólem pleców w okolicach odcinka lędźwiowego / nerek(?). Jak wstanę pochodzę, coś wypiję(np. herbatę) to mi przechodzi.Zawsze, towarzyszy temu uczucie nadmiernego zmęczenia (senność w trakcie dnia np.) i osłabienia (jednak nie tak jak na kacu, zupełnie inaczej:/), które trwać może po kilka dni - np. meczące staje się wchodzenie po schodach na 4piętro. Do tego ostatnio zauważyłem pogorszenia u mnie wzroku (tzn. zauważyłem że np.paski z informacjami na tvn24 są jakby mniej ostre), fakt że spędzam przed komputerem sporo czasu (ale też bez przesady - ok.4h dziennie), więc może to nie ma nic wspólnego ale wolę wspomnieć. Ogólnie chodzi mi o to czy to może być jakaś konkretna choroba nerek, a jeśli jest takie podejrzenie (albo inne) to jakie wykonać badania - mocz, krew?
Dziękuję za odpowiedź.
---edit by Wind_Of_Hope---
prosze nadawac tytuly tematom bardziej sugerujace problem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|