Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
screwt
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Paź 15, 2006 3:17 pm Temat postu: problemy z suplemantami |
|
|
Witam
Czy ktoś móglby ocenić, czy dobrze dobralem suplementy? Mam 21 lat:)
Zależy mi na przybraniu czystej masy mięśniowej:) a ćwicze już dość dułgo a efekty są mizerne. Mimo iż mam dorze napisaną rozbiste i diete bogatą w białko i węgolodany
Biore z suplementów antykatabolicznych BCAA, HMB i L-Glutamine.
Dla zwiekszenie masy biore kreatyna Triculate malate (jabłczan kreatyny) + D-Ribose aby zintesyfikowac wchłanianie kreatyny
Jak duło mo.żna brać kreatyne?? i jakie odstepy czasowe trzeba zachować!
Biore jeszcze biało z albuminami jajecznymi System protein 80 oraz ZMA (cynk+magnez+wit. B6)
A ha chce wziąść jeszcze Trubutestosteron (TRIBULUS TERRESTRIS) 500MG w tym Saponin 300mg:) z tym ze zastanawiam się czy pozniej nie bede mial problemu z wytwarzaniem swojego naturalnego testosteronu tzn czy po zaprzestaniu suplementacji tego środka nie odczuje naglego spadku testosteronu w organizmie i pozniej jakis problemów??
Z góry bardzo dziekuje
ps. Sorki za błedy:P
Prosze o fachowa porade np o ilości przyjmowanych w/w środków. Albo jak są jakieś szkodliwe to dlaczego?
papa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 2:58 pm Temat postu: |
|
|
Wyglada ze kupiles wwsztystko jakos na chybil trafil.. Kreatyna - zaczynasz od monohydratu nie jablczanu.. najpierw stosujesz slabsza odzywke potem mocniejsza.. ja sie orientuje w mono wiec w estrach Ci za bardzo nie pomoge..
Wiem ze D-ryboza to pomylka:P bo to glukoza tylko lepiej opakowana..i o wiele droższa
BCAA bierzesz jak juz jestes zbudowany..
Gluta zakup ok ale bez sensu skoro masz BCAA jeden antykatabol Ci spokojnie wystarczy
HMB to njabardziej przereklamowany suplement.. Musisz cwiczyc baardzo dlugo i nadaje on sie bardziej na rzezbe niz na mase
Tribulusy?? na mnie dzialaly tylko podnoszac mi poziom testosteronu ale jakos masy nie nabralem :d a spadek testosteronu zanotujesz tylko o tyle o ile Ci sie podniosl poprzez dzialanie tribulusa
Napisz jakie masz bialko firme itd izolat czy co
Co do brania:
antykatabole - przed treningiem <i zalezy jakie masz bialko to przed snem>
Bialko przed snem, 30min po treningu i na czczo <ilosc zalezna od tego ile przyjmujesz z deta>musisz policzyc sobie zapotrzebowaine i je spelnic.
ZMA - przed snem i przed treningiem <swoja drga tansze jest aptecze; Zicnas Forrte + magnez i B6 oraz wit C>
w sumie najwazniejsze pytanie: czy dostarczasz odpowiednia ilosc weglowodnow i tłuszczy?? jesli nie to masz odp czemu nie masz wynikow..
Bo jesli przesadzasz z bialkiem to na pewno mozesz schudnac.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Paź 19, 2006 7:55 pm Temat postu: |
|
|
Czesc:)
Nie ja juz brałem kreatyne monohydrat, tylko wyskakuje mi po monohydracie uczulenie, wiec juz go nie biore.
A co bys proponował zamiast D-Rybozy??
A jezli chodzi o BCAA tio troche juz jestem zbudowany, cwicze 1,5 roku juz:P wiec chcąc nie chcac troche nabralem masy:)
No wlasnie chyba przesadzam z białkiem z tego wynika. Stosuje diete ABC.
Kupilem odzywke Olimpu Egg Proteun 80 kulturystyka.sklep.pl/product_info.php/cPath/52/products_id/1258/products_name/olimp-egg-protein-80--1000g-29-porcji.html
A wedlug ciebie jaka jest najlepsza odzywka??
Wielkie dzieki:)
Czyli generalnie z czego mam zrezygnowac?? Z bcaa, d-rybozy tia?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
screwt1 Gość
|
Wysłany: Czw Paź 19, 2006 8:58 pm Temat postu: |
|
|
a ta Tribulus tez na mnie podzialal. hehehe tylko teraz laze bardziej nabuzowany:P hehehe
I tak szczerze niewiem czy jest sens brac ZMA bo czytalem ze on tez podnosi poziom testosteronu.
Wielki dzieki jeszcze raz:)
Kurde zapomnialem hasla <wow> a nowego nie chca przyslac na maila hahaha |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Paź 20, 2006 9:47 am Temat postu: |
|
|
Ogólnie suple amsz dosc chaotycznie dobrane ale nie musisz rezygnowac chyba ze zrezzygnujesz na razie z jednego z antykataboli.
Ja nie mowie ze D ryboza to zlo tylko ze przeplaciles i to sporo
Najlepszego supla nie ma. Kazdy kupuje to czego potzebuje
Wiem ze dosc popularne jest polaczenie np Carbo + białko + np kretka:D
Potreningu musisz uzupelniac wegle i wiekszosc po treningu zapodaje Carbo 30 min pozniej białko. Do tego zapodac antykatabolik najlepeij glute i bedzie ok :d
tylko jak mowilem diete doprracuj Oblicz sobie zapotzrebowanie na bialko i reszte wartosci odzywczych bialko to bylo bodaj 2gr na kilogram |
|
Powrót do góry |
|
|
|
screwt1 Gość
|
Wysłany: Pią Paź 20, 2006 6:52 pm Temat postu: |
|
|
wiem ze to nie zloo:DD:d i ze dobra tez jest dextrosa np ale po niej sie tyje:) a ja niekcem przytycz hehehe
hmmm tylko z jakiego antykatabolika zrezygnowac?? sesese
HMB??
L-Glutamina??
Bcaa??
Czyli te bialko Egg protein jest dobre ta?? na noc moge sobie brac??
Dzieki:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Paź 20, 2006 10:50 pm Temat postu: |
|
|
po dextro sie nie tyje <chyba ze wezmiesz za duzo> nie wiem z czego rezygnuj z tego co Ci nie potzrebne :d najlepiej zarejestruj sie dam Ci pare linkow ale to na priva :d w zasadzie na noc mozesz brac bialo bez problemu :d ale tu mam watpliwosci czy nie wystarczy antykatabol |
|
Powrót do góry |
|
|
|
screwtt
|
Wysłany: Sob Paź 21, 2006 12:53 pm Temat postu: |
|
|
Nom tio juz sie zarejestrowalem:D hehehehe te ktore nie porzebne heheh <lol> tak mysle ze wszystkie sa
Wlasnie wiem ze wogole strasznie przepalcilem za te wszystkie suplementy ale co na glupote nie ma rady:D
Naraska
wiec wtedy czekam na linka:DD: |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Radar
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 11:57 pm Temat postu: |
|
|
Z takimi pytaniami to raczej odsyłem Cię do forum kulturystycznego. Wogóle dobrałeś chyba te suple bez najmniejszego zastanowienia i na chybił trafił. Suplementacje trzeba dobrze przemyśleć a poddawać ją losowi. Pozdro. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz jak ma diete dziurawa to dobral dobrze - tylko ze to antykataboliki - one oslaniaja miesnie a nie buduja:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|