Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Problemy ze stawem skokowym. "chrupiąca" noga ! PO

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
asienka48

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Paź 11, 2007 10:56 pm    Temat postu: Problemy ze stawem skokowym. "chrupiąca" noga ! PO Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od konca czerwca mam bole nogi w stawie skokowym. Prawa noga napuchla mi od
zew strony. Szczegolnie boli mnie kiedy chodze i wyginam ja na boki. Przez
pewien czas dziwnie mi skrzypiala kiedy nia ruszalam w kostce, potem za kazdym
razem keidy ruszałam palcami słychać bylo dziwne "chrupanie" kosci.
BYlam u lekarza i skeirował mnie na fizjoterapie jednak to nic nie pomoglo.
chodze juz z ta noga 3 miesiace i teraz pojawil sie kolejny problem... kiedy
nadwrezam miesnie podczas chodzenia, ruszania noga w rozne strony czuje bol w
miesniach od stopy po kolano. To jest starsznie uciazliwe Sad
prosze o pomoc. CO robic z tym ? do jakiego lekarza... ? z
gory dziekuje za odp.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Czw Paź 11, 2007 11:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bez wizyty u ortopedy sie nie objedzie chyba ;]
miałaś jakies badania? rtg? coś w tym klimacie?
Powrót do góry
asienka48

PostWysłany: Czw Paź 11, 2007 11:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak mialam robione przeswietlenie na pocz stawu skokowego a potem od kostki do kolana wlacznie nic nie wykazalo. A do ortopedu juz chodze od 3 miesiecy i za kazdym razem mowi mi ze to co innego juz slyszaam zapalenie miesnia naderwanie sciegna potem ze jednak skrecilam ta noge Sad nie mam juz sily :/ w srode mialam robione badania krwi bo lekarz chcial spr czy wsyztsko wporzadku i jest ok. Juz 3 miesiac mam rpoblemy z chodzeniem.
Powrót do góry
sa nie wiem

PostWysłany: Pią Paź 12, 2007 12:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mysle, ze dobre by bylo badanie usg, ale tym jednym z nowszych (trojwymiarowe czy jakos tak?). Na takich zwyklych ortopedow bym nie liczyl, "poradniowych". Jak masz mozliwosc skorzystac z uslug ortopedy 'sportowego' + usg... mozliwe ze zostaly uszkodzone wiazadla, sciegna w stawie.... ale to tylko moje zdanie....
Powrót do góry
asienka48

PostWysłany: Sob Paź 13, 2007 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moge prosic o dlasze wskazowki?

Mialam usg. Ale nie wiem za bardzo co to znaczy ? Dr napisal mi tak:

W badaniu usg prawy staw skokowo-goleniowy z niewielka iloścą płyny. Struktury wiezadlowe bez uchwytnych zmian. W porownaniu ze str przeciwna widoczne niewielkie pogrubienie pochewek maziowych sciegien mm. strzalkowych na poziomie kostki bocznej. Uwidoczniono takze niewieki ubytek ponad 2mm w powiezi na poziomie dystalnego wiezozrostu piszczelowo-strzalkowego(pow wiezadla piszczelowo-strzałkowego przedniego) z drobnym naczyniem.

Teraz bede starala sie o rezonans magnetyczny. Tak zalecil mi dr.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1